Staj ve çıraklık mağdurlarına Mart müjdesi! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek

Staj ve çıraklık mağdurlarına Mart müjdesi! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek
Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinde yer almamasına karşın, Meclis'e gelecek torba yasa ile emeklilik ümitlerini koruyan staj ve çıraklık mağdurlarına siyaset kulislerinden bir son dakika müjdesi geldi.

8 Eylül 1999 tarihinden önce staj ya da çıraklık sigortası girişi yapılmış olmasına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarınca, staj faaliyetlerini ''işe başlangıç tarihi'' olarak kabul ettiremeyen yaklaşık 250 bin staj mağdurunun kaderini yakından etkileyecek bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

ERBAKAN İLE STAJ MAĞDURLARI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye''de 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan düzenleme 28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde kabul edilmiş olmasına karşın, emeklilik hayallerine kavuşmak için torba yasayı bekleyen stajyerler, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü. 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce elini güçlendirmek isteyen AKP, Cumhur İttifakı''na katılması için Yeniden Refah Partisi ile görüşmelere devam ediyor. İttifaka dahil olmak için pek çok şart öne süren Fatih Erbakan, staj mağdurları ile yaptığı görüşmede stajyerlerin sorunlarının çözüleceğini umduğunu belirtti. 

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları tarafından yapılan ziyaretin ardından taleplerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a aktarılmasını rica eden vatandaşların isteği, Erbakan tarafından olumlu karşılandı. 



MECLİS KAPANMADAN 2. TORBA YASA TBMM''DE OLACAK

Diğer yandan, alınan seçim kararı nedeniyle Meclis''in kapanma sürecine girmesi gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yapmış olduğu açıklama ile Meclis''in bir süre daha çalışmaya devam edeceğini belirtirken, SGK Müşaviri Onur Önal, TBMM oturumlarının son günlerinde 2. torba yasanın görüşüleceğini iddia etti. 

Önal, "Mart ayında staj ve çıraklık mağduriyeti kesinlikle çözülecek" ifadelerini kullanırken, AKP iktidarına da açık bir çağrıda bulundu. Siyasi gündeme yönelik tartışmaların ardından Önal, "Bırakın yüzde 0.5''lik yüzde 1''lik partilerin peşinde koşmayı. Burada zaten hazır ve nazır bekleyen bir topluluk söz konusu. Ben diyorum ki sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu staj sorununu seçimlerden önce çözerse kesinlikle bu hareketin bir karşılığı olacaktır ve bu kadar insan kendisine minnet borcunu ödeyecektir. Seçimlerden önce staj mağduriyeti 2. torba yasa ile kalkacak ve AKP seçimleri yeniden kazanacak" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar