Staj ve çıraklık mağdurları için skandal açıklama! Yandaş yazardan stajyerlere şok sözler

Staj ve çıraklık mağdurları için skandal açıklama! Yandaş yazardan stajyerlere şok sözler
İktidara yakın yayın kuruluşlarından Hürriyet'in yazarı Yalçın Bayer, emeklilik bekleyen staj ve çıraklık mağdurları için şok sözler kullandı. Bayer, staj mağdurlarına 'beleşçi' ifadelerini kullanırken, ortada bir mağduriyetin olmadığını iddia etti.

Türkiye''de 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açan EYT düzenlemesinin kapsamına dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, şimdi de iktidar medyasının hakaretleri ile mücadele ediyor. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişleri yapılan, kendilerine sigorta kartı ve numarası tahsis edilen ancak mevzuatta yapılan oynamalar ile staj girişleri ''işe başlangıç'' tarihi olarak kabul edilmeyen stajyerler, aylardır seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Türkiye''nin birçok şehrinde eylemler düzenleyen mağdurlar, ağır koşullarda yaptıkları staj faaliyetinin de iş sayılmasını talep ediyor. 

Mart ayının sonunda Meclis''e gelecek olan 2. torba yasa ile EYT kapsamına alınmayı bekleyen staj ve çıraklık mağdurlarına ise Hürriyet yazarı Yalçın Bayer''den şok sözler geldi.

Bayer, hakkını arayan stajyerler için "ağlaşıyorlar ve beleşçiler" gibi sert ifadeler kullanırken, hükümete de bu konuda bir adım atmaması yönünde çağrıda bulundu. 

İşte Bayer''in Hürriyet''te yayınlanan "Beleşçiliğe bedel ödenmemeli" yazısından öne çıkanlar...

SON birkaç yıldır ‘Staj mağduruyum’ diyen 300-500 kişinin eylemleri, matah bir şeymiş gibi medyadan bize iletiliyor. Bu konuda düşüncem tam tersidir. Staja giden kişi orada öğrencidir. Yani iş yapmaz. Yardımcı elemandır.

1983 yılında elektrikçide 20 gün staj yaptım. 1984 yılında yarım dönem fabrikada staj yaptım. 1987 yılında elektrik kurumunda 60 gün staj yaptım. 1988 yılında sunta fabrikasında 60 gün staj yaptım.

"BU ÜLKENİN BATMASI İÇİN UĞRAŞIYORLAR"

Lise ve üniversitede öğrenciyken hiç para almadan stajyer öğrenci olarak işyerlerinde, her işin yapımında yardımcı oldum. Hiçbir zaman mağdurum diye ağlaşmadım.

Bu ülkenin batması için uğraşanlar, önce 43 yaşında emekli olmayı talep ettiler. Siyasal partiler sırf oy için bu hukuksuzluğa evet dediler. Şimdi de eğitim için işyerinde staj yapanların taleplerini dikkate alan partiler var. 

"SESİNİ KES BOZDURTMA KENDİNİ"

Staj ve çıraklık mağdurlarına "Beleşçi, ağlaşıyorlar ve ülkenin batması için uğraşıyorlar" gibi ifadeler kullanarak yüklenen Bayer''e en sert tepki ise Sosyal Güvenlik Kurumu Müşaviri Onur Önal''dan geldi.

Her fırsatta staj mağdurları için çözüm çağrısı yapan ve 2. torba yasa ile stajyerlerin de EYT''ye dahil edilerek emekli edileceğini iddia eden Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bayer''in sözlerini hedef aldı. Önal, "Ben staj ve çıraklık çıkacak dediğim için bana saldıran 3-5 işportacı , stajer ve çıraklara BELEŞÇİ diyen yazara karşı sakinlik çağrısı yapıyor .Dernek yancısı işporta .Size söylüyorum bak bu işler aşar sizin boyunuzu . Sesini kes bozdurtma kendini" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar