Merkez Bankası'nın 2 gün sonra açıklayacağı dolar kararı belli oldu!

Merkez Bankası'nın 2 gün sonra açıklayacağı dolar kararı belli oldu!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile her ay düzenli olarak yaptığı 'Piyasa Katılımcı Anketi' sonuçlarının 13 Mart'ta açıklanması bekleniyor. Merkez Bankası, bu rapor ile ay sonu ve 2023 yılının bitiminde beklediği dolar kurunu da ilan etmiş olacak.

Türkiye''de yaz aylarından bu yana 18.50 ile 19.00 bandında sıkışmış olan dolar kuru son günlerde yukarı tandandslı bir seyir izlemeye devam ediyor. Dolar kuruna ve piyasa ekonomisine yapmış olduğu arka kapı müdahaleleri ile tanınan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) bağımsızlığı bir süredir tartışma konusu olurken, pek çok ekonomiste göre TCMB, mevcut hükümetin ekonomik araçları yönlendirmede kullandığı en nitelikli enstrüman konumuna gelmiş durumda. 

Buna karşın Merkez Bankası''nın yayınladığı raporlar ve çalışmalar ekonomi dünyası tarafından yoğun bir ilgi görmeye devam ediyor. Ekonomide söz sahibi aktörlerle her ay düzenli şekilde gerçekleştirilen beklenti anketinin mart sonuçlarının pazartesi günü açıklanması beklenmekte. 

KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Kimi yatırımcılar, ellerinde tuttukları döviz miktarını belirlemek için söz konusu raporları referans alırken, birçok ekonomist ise rapora konu rakamların gerçeklikten uzak olduğunu iddia ederek, eleştiride bulunabilmek adına paylaşılan analizleri inceleme ihtiyacı hissediyor.

Geçtiğimiz ay yayınlanan raporda dolar kurunun şubat ayını 18,8597 Türk lirası seviyesinden, 2023 sonunu ise 23,1161 sınırından kapatacağı öngörülmüştü. Bu ay yapılacak tahminlerde de kapsamlı bir değişiklik beklenmiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar