EYT'lilerin alacağı maaş ortaya çıktı! İşte 3 farklı rakam

EYT'lilerin alacağı maaş ortaya çıktı! İşte 3 farklı rakam
Yasanın resmiyet kazanması ile birlikte emekli emekli olacak EYT'lilerin alacağı ödemeler de kesinleşti. İşte EYT'liler için 3 farklı maaş hesabı...

Seçim öncesi Meclis''ten geçen ve Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT''de maaş detayı merak ediliyor.

Sayıları yaklaşık 1 milyonu bulan çalışanın alacağı ücret kafaları karıştırırken, halihazırda emekli olan vatandaşların aldığı ücretler yeniden gündeme geldi.

ÇİFT MAAŞ ŞANSI DOĞDU

EYT düzenlemesinin çok önemli bir detayı da emekli olduktan sonra aynı iş yerinde çalışmak şartı ile işverene sağlanacak olan sosyal güvenlik destek primi oldu. Bu durumda Mart ayında emeklilik başvurusu yapan bir EYT’li vatandaş emekli olduktan sonra hemen işlerine geri dönebilecekler. Bu şekilde EYT’li kişiler Nisan ya da Mayıs ayında hem emekli maaşı alacaklar hem de çalışmaları karşılığında işverenlerinden ayrıca maaş alabilecekler. Böylece çift maaş ile EYT’li kişiler ekonomik rahatlığa kavuşacaklar. Peki, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ortalama maaş tutarları ne kadar? İşte merak edilen sorunun cevabı haberimizde yer alıyor.

ORTALAMA MAAŞLAR NE KADAR?

EYT’li kişiler alacakları minimum maaş 5.500 Türk lirası olacağı kesinleşti. Ancak bu rakamın üzerinde emekli maaşı alacak olan EYT’li vatandaşların sayısı çoğunlukta olacak. Çeşitli parametrelerle emekli maaşları hesaplanarak kişiden kişiye farklılık gösterebilecek. 2023 verilerine göre SSK emeklileri ortalama 7.797 Türk lirası, Bağkur emeklileri ortalama 5.811 Türk lirası ve Emekli Sandığı emeklileri ortalama 12.389 Türk lirası alıyorlar. Prim gün sayıları ve prim seviyelerine göre emekli maaşları artıp düşebilecek. En yüksek emekli maaşını ise Emekli Sandığı’na bağlı olan memurlar alacaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar