EYT'liler ilk kez yararlanacak! Emekliye ödenecek zamlı bayram ikramiyesi netleşti

EYT'liler ilk kez yararlanacak! Emekliye ödenecek zamlı bayram ikramiyesi netleşti
2018 yılından bu yana yılda 2 kez verilen emekli bayram ikramiyelerine ilk kez büyük bir zam gelecek. Nisan ayında ilk maaşlarını alacak olan EYT'liler, dağıtılacak bayram ikramiyelerinden de yararlanabilecek.

Şu anda emeklilik başvurusu süreçleri devam eden EYT''lilerin de katılımıyla birlikte sayıları 15 milyonu geçecek olan emekli kesimi, nisan ayının ilk haftalarında bayram ikramiyelerini almaya hak kazanacak. 

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT''lilerin de ilk kez yararlanma hakkı elde edeceği ikramiyelere bu yıl büyük bir zam yapılacak. Geçtiğimiz 5 yıllık sürede yalnızca bir kez %10''luk artış yaşanan ikramiyelere yönelik itirazlar ve artan hayat pahalılığı karşısında ödenen tutarın bir değerinin kalmamış olması, AKP hükümetini harekete geçirdi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kesinleşmesiyle birlikte, en kalabalık seçmen grubunu bulunduran emeklilerin rızasını alabilmek adına çalışmalarda vites yükselten hükümet, Nisan ayının ilk haftasında dağıtılması beklenen emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranını da belirlemiş durumda. Kısa Dalga''dan Mehmet Çetingüleç''in Ankara''daki seçim kulislerinden edindiği bilgilere göre; emekli ikramiyelerine %270 oranında zam yapılacağı iddia edildi.

HER EMEKLİYE TOPLAMDA 6 BİN TL VERİLECEK

Kulislerde konuşulan rakamlar ise emeklilerin de beklentilerinin ötesine geçti. İktidarın en önemli seçim yatırımlarından biri olacak olan artışa göre emeklilere 3 bin TL''lik bayram ikramiyesi verilmesi planlanıyor. Bu ödemeler ile birlikte toplamda yıllık 6 bin liralık ikramiye ödemesi gerçekleşmiş olacak.

Söz konusu zam oranının ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından ilan edilmesi beklenirken, Ramazan Bayramı''nın ilk gününün 21 Nisan olduğu hesaba katıldığında, ödemelerin TC kimlik numaralarının son rakamına göre en geç Nisan ayının 2. haftasında tamamlanması bekleniyor. 

EYT''LİNİN CÜZDANI NİSAN AYINDA DOLUP TAŞACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın duyurusuna göre ilk maaşlarını nisan ayında alacak olan EYT''liler için müjdeli haberler üst üste gelecek. Alacakları ilk ödemenin ardından bankaların emekli promosyon kampanyalarından da yararlanabilecek olan EYT''liler, aynı ay içerisinde bir de bayram ikramiyesi almış olacak. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar