SGK düşük maaş gören EYT'lileri uyardı! Gerçek maaşınız daha yüksek olacak

SGK düşük maaş gören EYT'lileri uyardı! Gerçek maaşınız daha yüksek olacak
EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, emekli adaylarının başvurularını toplayan SGK, EYT'lilerin Nisan ayında alacakları ilk maaşlarını hesaplamaları için de bir uygulama yürürlüğe koymuştu. Söz konusu uygulama hakkında bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı.

28 Şubat''ta Meclis''ten geçen EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hayalleri gerçek oldu. Resmi Gazete''de yayımlanan kararın hemen ardından EYT başvurularını e-Devlet''ten toplamaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aylar öncesinden emekli adayları için ''aylık hesaplama'' sayfasını uygulamaya sunmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile, ilk aylıklarını nisan ayı içerisinde alacakları belli olan EYT''liler için kritik bir bilgi daha paylaşıldı. 

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilerek hesaplanan EYT maaşlarının hata içerdiği ortaya çıkarken, prim gün sayısı çok olmasına karşın maaş hesaplama robotunda düşük maaş gören vatandaşlara müjdeli haber geldi. Yüzbinlerce EYT''li, hesaplama sayfasında gözüken 4000 ile 4500 lira arasındaki emekli maaşına isyan ederken, gerçeğin farklı olduğu ortaya çıktı.

DÜŞÜK MAAŞ GÖRENLER ÜZÜLMESİN!

2023 yılında, yasal düzenleme gereği belirlenen taban emekli aylığı 5500 lira seviyesinde olduğundan, maaş hesaplama ekranında bu tutarın altında görünen tüm ücretler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın yukarı çekilecek ve 5500 TL seviyesine çıkarılacak.

Çalıştığı prim gün sayısı 5000 ve üzerinde olan, hizmet başlangıcı olarak da 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde çalışmaya başlamış vatandaşlar EYT kapsamında emeklilik hakkı elde edebilecek olmasına karşın, ödenecek maaşlarda normal emeklilik ile benzer kriterler uygulanacak. Vatandaşların çalışma hayatları boyunca aldıkları maaşlar, prim gün sayıları ve yan faktörler ay sonunda hesaba yatacak tutarı kesinleştirecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar