Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!

Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyat yükseldi. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artışla 3 bin 250 TL'ye çıktı.

İç hatlarda ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatlar artırıldı. Türkiye'de yurt içi uçuşlarda geçerli olan yeni düzenleme ile birlikte tavan fiyatlar yüzde 30'luk bir artışla 3 bin 250 TL seviyesine yükseltildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, iç hatlarda tek yönlü ekonomi sınıfı bilet fiyatlarında yaşanan bu artışla birlikte, uçağın yüzde 85'lik bölümü için tavan fiyat 2 bin TL'den 2 bin 500 TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik bölüm için ise 2 bin 500 TL'den 3 bin 250 TL'ye çıkarıldı.

Oksijen'in haberine göre bu kararın alınmasının ardından bilet satışı yapan firmalar, gerekli düzenlemeleri yaparak yeni tavan fiyatlarına uyum sağladı.

Geçen yıl alınan benzer bir kararla birlikte uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85'ine kadar olan bölümü için belirlenen tavan fiyat 1.650 TL iken, geri kalan yüzde 15'lik bölüm içinse 2.500 TL olarak belirlenmişti.

İç hatlarda tek yönlü tavan fiyat uygulaması ilk olarak 2013 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılmıştı. Ancak, iç hat business sınıfı ve dış hat biletlerinde tavan fiyat uygulaması bulunmamaktadır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar