EYT'lileri bankaya koşturan rekor emekli promosyonu: Maaşı beklemeye gerek yok!

EYT'lileri bankaya koşturan rekor emekli promosyonu: Maaşı beklemeye gerek yok!
Emeklilik için başvuruları alınmaya başlayan EYT'lilere bir sürpriz de promosyon zamları ile geldi. Türkiye'nin en büyük özel bankası olma ayrıcalığına sahip olan Türkiye İş Bankası, EYT'li ve normal emekli müşterileri için promosyon tutarlarını yükseltti.

Meclis''ten geçen EYT düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından EYT''lilerin başvuru süreci resmen başlatıldı.
2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağı sürecin sonunda Türkiye''deki toplam emekli sayısı 15 milyonu geçecek.

Geçtiğimiz yıllarda müşteri sayısını yükseltebilmek için adeta promosyon savaşı veren özel bankalar, sisteme yeni eklenecek 2 milyon 250 bin vatandaş için de kolları sıvamış durumda. Türkiye''de Cumhuriyet ile yaşıt olacak kadar köklü bir kurum olan İş Bankası ise emeklilerin yine ilk tercihi olmaya devam ediyor. 

PROMOSYON İÇİN MAAŞ YATMASINI BEKLEMEYECEKLER!

İlk emekli maaşlarını nisan ayında alacak olan EYT''liler, İş Bankası şubelerine giderek emeklilik için bankada hesaplarını şimdiden açtırabilecek. Yapılan promosyon zamlarından yalnızca EYT''liler değil, tüm emekliler faydalanma hakkına sahip olurken, bugüne kadar halihazırda İş Bankası müşteri olan ve geçmişte en az 1 kere bankadan emekli maaşı almış vatandaşlar için promosyon ödemesinde bekleme olmayacak. 

Bankaya yapılan başvurunun ardından 3 gün içerisinde nakit emekli promosyonu hesaplara yansıyacak olup, İş Bankası tarafından bu müşterilere ek hizmetler de sunulacak. 

2023 İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

İş Bankası, geçen yıl olduğu gibi alınan maaşa göre artan promosyon ödemesi gerçekleştirecek. 2023''te emekliye ödenecek yeni rakamlar ise şu şekilde;

 

Maaş Aralığı Promosyon Tutarı
3.500 TL''ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar 4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL



Emekli müşteriler, maaşlarını 3 yıl boyunca İş Bankası''na taşıma sözü karşılığında promosyon tutarlarını ilk maaşlarının ödenmesinden itibaren 3 gün içerisinde hesaplarında görecekken, halihazırda İş Bankası müşterisi olanlar ise hemen mobil bankacılık, internet şube ya da İş Bankası şubelerine başvurarak emekli promosyonlarını 3 gün içerisinde alabilecek. 

İş Bankası''nın emekli müşterilerine sunduğu tek avantaj ise nakit promosyonu olmayacak. Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olurken, kredi kartı borçları ya da limitlerine bakılmaksızın kart ücreti ödemeyecek, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. Ayrıca emekli müşteriler hiçbir gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar