Depoyu dolduracaklar dikkat! Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim yolda

Depoyu dolduracaklar dikkat! Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim yolda
ABD ekonomisinde yaşanan gelişmelerin ardından petrol fiyatları sert bir düşüş yaşadı. Brent petrolda günlük düşüş yüzde 5'in üzerine çıkarken, yaşanan gerilemenin pompadaki fiyatlara da yansıması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşından sonra dalgalı bir seyir izleyen akaryakıt fiyatları, ABD''den gelen iflas haberleriyle birlikte aşağı yönlü bir kırılma yaşadı. ABD Başkanı Joe Biden''ın "Bankacılık sistemimize güvenin" açıklamalarına karşın ülkede 2008 yılından bu yana görülen en büyük banka iflaslarının peş peşe gelmesiyle birlikte piyasalarda çalkantı devam ediyor. 

SON 2 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Brent petrolün varil fiyatında günlük kayıp yüzde 5''i aşarken, sonrasında toparlanma çabasıyla ilerledi. Brent petrol, saat 20:43 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 1,24 oranında düşerek 81,52 dolarda işlem gördü. Brent petrol, bugün en düşük 78,35 doları görürken, böylelikle 6 Ocak tarihinden bu yana dip seviyeye ulaşmış oldu. Ham petrol ise 72,35 dolara kadar düşerek 6 Şubat''tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

YAŞANAN DÜŞÜŞ POMPA FİYATLARINA YANSIYACAK MI?

Akaryakıt fiyatları her geçen gün artarken, vatandaşlar için depoyu doldurmak da imkansız hale gelmiş durumda. Yaşanan her indirim haberinde petrol istasyonlarına koşarak, nispeten daha uygun fiyata yakıt almak isteyen vatandaşlar ise aportta beklemeye başladı. Varil fiyatlarında yaşanan düşüşün birkaç gün içerisinde benzin ve motorin fiyatlarında düşüşe yol açması bekleniyor. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar