İslam Memiş altın için geri sayımı başlattı: ''48 saatiniz kaldı''

İslam Memiş altın için geri sayımı başlattı: ''48 saatiniz kaldı''
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarındaki rekor yükselişin ardından hem birikim sahiplerine hem de yatırım yapmayı düşünen vatandaşlara seslenerek "48 saatiniz kaldı" uyarısında bulundu.

Filiz Kıral / Günboyu 


Türkiye''de vatandaşın vazgeçilmez yatırım aracı olan altın, eski gösterişli günlerine geri dönmüş durumda.

2022 yılında beklentileri karşılayamayarak yatırımcılarını üzen altın için hızlı başlayan 2023 yılı, şubat ayında yaşanan ani düşüşlerle hayal kırıklığı yaratmıştı. ABD''de yaşanan bankacılık krizi ve dünyanın birçok ülkesi tarafından faiz artırımlarına son verileceğine yönelik sinyallerin gelmeye başlaması, yatırımcıların rotasını yeniden emtia piyasalarına çevirmesine yol açtı. 

Gün içerisinde 2032 dolara yükselen ons altın, tarihi zirvesine ulaşırken 1256 lirayı aşan gram altın da tüm zamanların en tepe noktasına ulaşmış oldu. Geçtiğimiz günlerde, içerisinde bulunduğumuz haftayı işaret eden Memiş, "Belki de bundan sonra xauusd paritesini 2000 doların altında görmek mümkün olmayacak. Şu an için altın ucuz demiyorum, bedavadan biraz daha pahalı. Yakın bir zamandan itibaren bu kadar dip fiyatlardan altın almak mümkün olmayacak." ifadelerini kullanmıştı. 

"ALTIN İÇİN GERÇEK YÜKSELİŞ KAPIDA"

Takipçileri için bu hafta yeniden ons altında 2 bin dolar bandının aşılmasını beklediğini aktaran Memiş, haftanın ikinci gününde haklı çıkarken, gelecekte yaşanacaklar hakkında yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Yaşanan yükselişlerin kalıcı olduğunu söyleyen ünlü ekonomist, gerçek anlamda sert hareketlerin henüz başlamadığına dikkat çekerek "FED''in şarjöründe bir ya da iki faiz kurşunu kalmış durumda. Yaz aylarından itibaren uzun bir süre sabit faize, muhtemelen 2024 itibariyle de faiz indirimlerine başlanacaktır. İşte piyasalar artık faiz artırım kararının gelmeyeceğine ikna olduğunda, altın için gerçek bir yükselişten bahsedebiliriz. 

KÜÇÜK YATIRIMCININ EN BÜYÜK HATASI BU!

Bu verilere dayanarak altının özellikle 2023 yılının ikinci yarısında rekordan rekora koşacağını söylemek oldukça gerçekçi olur. 2023 yılı emtialar için mükemmel geçecektir. Son 2 yılda değerini yüzde 600 yükselten bir gümüş madenini de görmezden gelmemek gerekiyor. Belki de yatırımcıya getiri açısından gümüş ilk sırada yer alacaktır" ifadelerini kullandı. 

Yaşanan yükselişlere aldanarak, "Daha fazla çıkmaz" psikolojisine girmenin yapılacabilecek en büyük hatalardan biri olduğunu aktaran Memiş, "Küçük yatırımcı için hemen terk edilmesi gereken bir alışkanlıktır. Yukarıdan alıp, aşağıdan satmak. Her yükselişin, hiç şüphesiz bir dengeleme hareketi ve düşüş çizgisi olacaktır. Yaşanan düşüşlerde paniğe kapılmamak, soğukkanlı olmak gerekiyor. 

Uzun vadeli yatırım düşünenler, aldıklarını kenara bırakıp unutmaya çalışsınlar. Çünkü düşüşleri takip etmek ve satış yapmamak oldukça güçlü bir psikoloji ister. Panik satışı yaparak kazanç elde etmek ise altın için mümkün değil. Ben şunu yeniden söylüyorum, "Altın düşecek mi?" diye soruluyor. "Evet, düşecek", hiçbir şey her zaman yükselmez ancak altın bir düşecekse, iki yükselecek. Bu yüzden düşüşlerin ardından yapılacka satışlar, yükseliş esnasında elde avuçta altın kalmadığı için pişmanlığa neden olur. Panik satışı yaparsanız, her zaman kaybedersiniz" şeklinde konuştu. 

Memiş, yaptığı yorumların kişisel tahminleri olduğunu vurgularken, hiç kimseye yatırım tavsiyesi vermediğinin altını çizdi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar