SGK beklenen haberi verdi: EYT'lilerin ilk maaşları hesaplara yatmaya başladı

SGK beklenen haberi verdi: EYT'lilerin ilk maaşları hesaplara yatmaya başladı
1 Nisan tarihi itibariyle maaşları hesaplanmaya başlayan EYT'liler için ilk ödemeler hesaplara aktarılmaya başladı. Emeklilik başvurusunu Mart ayında yapan EYT'liler için ödeme takvimi de gün gün ortaya çıkmış oldu.

Umut Can Halavart / Günboyu 

EYT düzenlemesinden yararlanacak 2 milyon 250 bin vatandaş için beklenen gün geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik başvurusunu Mart ayında yapan EYT''lilerin 1 Nisan ile 17 Nisan tarihleri arasındaki maaş farklarını hesaplarına aktarmaya başlarken, şu ana kadar 250 bin yeni emeklinin ödeme aldığı kayıtlara geçti. Birkaç gün içerisinde tüm ödemelerin tamamlanması beklenirken, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklar ile emeklilerin bayram ikramiyeleri ise bayram nedeniyle erken bir tarihte ödenecek. 

Yapılacak erken ödemeden EYT''li vatandaşlar da yararlanacak. Bu nedenle yeni emekliler, ilk tam aylıklarını 14-19 Nisan tarihinde alırken, alınacak tutarlara ilave olarak 2000 TL''lik bayram ikramiyeleri de dahil edilmiş olacak. 

BAKANLIK RESMEN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın sosyal medya hesabından aktarılan bilgilere göre, sayıları 15 milyonu aşan emekliler için Nisan ödemeleri, bayramdan önceki bir tarihe kaydırıldı.

SSK statüsünde aylık alan emeklilerden, maaş günü 17, 18, 19 ve 20 Nisan olanlara 14 Nisan''da, maaş tarihi  21, 22 ve 23 Nisan olanlara ise 15 Nisan''da ödeme yapılacak olup. Aylığını  24, 25 ve 26 Nisan''da alacaklar içinse erken ödeme tarihi 16 Nisan''a çekilmiş oldu. 


 

Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar arasında ödeme günü 25 ve 26 Nisan olanlara 17 Nisan''da, ödeme günü 27 ve 28 Nisan olanlara 18 Nisan''da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 19 Nisan''da aylık ve ikramiyeleri ödenecek.





EYT''LİLER İLK KEZ HAK KAZANACAK

28 Şubat''ta Meclis''ten geçen düzenleme her ne kadar yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor olsa da, temmuz ayında yapılacak maaşlar nedeniyle daha yüksek bir kıdem tazminatı almak isteyen yüz binlerce EYT''li henüz emeklilik başvurusunu yapmadı. 

Bu nedenle sayıları 1.5 milyonu bulan EYT''li vatandaş için 1 Nisan-17 Nisan tarihleri arasındaki maaş hakları, bugün itibariyle ödenmeye başlandı. Alınacak ilk tam maaş ve bayram ikramiyesi ise EYT''lilere bağlanan emekli tahsis numarasına göre netleşecek. 

Tahsis numaralarını e-Devlet aracılığı ile kontrol edebilecek olan emekli adayları, son numaralarına göre her ay maaşlarını hangi gün alabileceklerini öğrenebilecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar