İslam Memiş kesin konuştu: ''Altında yükseliş ne kadar sürecek?''

İslam Memiş kesin konuştu: ''Altında yükseliş ne kadar sürecek?''
Gün içerisinde 1252 lirayı gören gram altın, tarihin en yüksek seviyesine yükselirken, altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yatırımını bu alanda tutan vatandaşlara seslendi Memiş, yakın gelecekte yaşanacak gelişmeleri sıralarken, düşülmemesi gereken hataların da altını çizdi.

Günler önce yaptığı açıklamalar ile altın için bu haftayı işaret eden İslam Memiş, özelikle ons altında 2000 dolar seviyesinin geçilmesinin muhtemel olduğunu belirtmişti.

Aradan yalnızca birkaç gün geçmesine karşın altın, son yıllarda benzeri görülmemiş bir yükselişe imza atarken, xauusd paritesi gün içerisinde 2025 dolar seviyesini gördü. Aynı zamanda gram altın, dövizde yaşanan yükselişlerin de etkisiyle birlikte 1252 liraya çıkarak tarihin en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. 

Yaşanan yükselişlerin ardından yüzü gülen altın yatırımcıları, şimdi ise başka bir çıkmaz ile karşı karşıya. Altının zirve noktaya ulaştığını ve sıradaki trendin aşağı yönlü olacağına düşünen vatandaşlar, ellerindeki emtia mevduatlarını satmayı düşünürken, İslam Memiş''ten "Altın sahiplerini gelecek haftalarda ne bekliyor?" sorusuna yanıt geldi. 

"BU TUZAĞA DÜŞÜP PİŞMAN OLMAYIN"

Yaşanan sıçramayı günler öncesinden belirttiğini vurgulayan Memiş, altın sahipleri için en kritik haftalara girildiğini belirtti. Memiş, "Zirveyi gördü artık yükselmez" düşüncesinin yapılabilecek en büyük hata olduğunu söylerken, "Birkaç gün içerisinde ufak dengelemeler olacaktır. Defalarca kez söylememe karşın tekrar ediyorum, altın ya da başka bir yatırım için en önemli noktalar bu anlarda yaşanır. Sıradaki fiyat dengelemelerinde paniğe kapılır ve satış yaparsanız, ardından gelecek gerçek yükselişlerde çok büyük bir pişmanlık yaşarsınız.

Piyasalarda küçük yatırımcının kaderi tepede almak, dipte satmaktır. O yüzden sabırlı ve uzun vadeli düşünmeniz gerekir. Her zaman söylediğimiz gibi altın düşecek ancak bir düşecekse, iki yükselecek." ifadelerini kullandı.

ALTIN İÇİN GERÇEK YÜKSELİŞ BU TARİHLERDE BAŞLAYACAK

Özellikle ABD''de yaşanan bankacılık krizi ve Silikon Vadisi Bankası''nın iflası ile başlayan sürecin ardından canlanan altın, FED''in kararlı adımlarına karşın yükselişe devam ediyor. Memiş, ABD Merkez Bankası''nın gelecek aylarda son faiz artırımlarını yapacağını belirtirken, bu tarihlerden sonra bir süre sabit faiz ve 2024 itibariyle de indirim kararlarının alınacağını aktardı. 

Süreç hakkında konuşan uzman isim "İşte piyasalar artık FED''in faiz artırımı yapmayacağına yönelik ikna olduğunda, altın için gerçek bir yükselişten söz edebiliriz. Haziran itibariyle sabit faiz döneminin başlayacağını düşünüyorum. Doğal olarak TL''de beklenen değer kaybı ile birlikte altında çift yönlü yükseliş gündeme gelecektir. Yani hem ons altın değer kazanırken, hem de döviz yükseldiği için Türkiye''de gram ve çeyrek altın sahiplerinin varlıkları bu taraftan da bir destek görmüş olacak. Her zaman dediğim gibi 2023 yılının en makul yatırım aracı altın olacaktır

"GRAM ALTIN 1650 LİRALARI GÖRECEK"

Şu anda yaşanan gelişmeler ışığında, geçtiğimiz aylarda yaptığı tahminlerin hala geçerliliğini koruduğunu belirten Memiş, 14 Mayıs seçimlerine kadar gram altın için 1300 liraların mümkün olduğunu aktarırken, yıl sonunda beklenilen seviyeninse 1650 lira bandında olacağını iletti. Yatırımcılara tek bir noktaya odaklanmamaları ve tüm yumurtalarını aynı sepete koymamaları gerektiğini hatırlatan uzman isim, altının yanı sıra gümüş madeninde de 2023 yılı için benzer bir yükselişin mümkün olduğunu hatırlatarak "Belki de altını bile sollayacaktır getiri bakımından" yorumunu yaptı.

Kullandığı ifadelerin yalnızca kendi tahminleri olduğunu aktaran Memiş, kesinlikle yatırım tavsiyesi vermediğine dikkat çekti ve herkesi soğukkanlı şekilde alım-satım yapma noktasunda uyardı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar