İş Bankası'ndan en düşük emekli promosyonuna zam: EYT'lilere ödenecek tutar değişti

İş Bankası'ndan en düşük emekli promosyonuna zam: EYT'lilere ödenecek tutar değişti
Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından promosyon kampanyasında kapsamlı bir değişikliğe gitti. 31 Mart itibariyle sonlanacak başvuru süresi 30 Nisan'a uzatılırken, ödenecek tutarlarda da güncelleme yapıldı.

30 Mart''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde (TBMM) kabul edilen kanun değişikliği ile en düşük emekli maaşı 7500 TL''ye yükseltilmişti. 

Özel ve kamu bankaları fark etmeksizin, emeklilere promosyon imkanı sunan kuruluşların tamamı, müşterinin emekli aylığı ile doğru orantıda artan bir ödeme rakamı sunarken, yapılan zamların ardından taban emekli aylığının yükselmesi, otomatik olarak promosyon ödemelerini de yukarı çekmiş oldu. 

EN DÜŞÜK AYLIĞA 6750 TL VERİLECEK

2023''e Türkiye''nin en büyük özel bankası olma ayrıcalığı ile giren İş Bankası, maaşını 3 yıl boyunca başka bir kuruma taşımayacağına söz veren emekli müşterileri, bir defaya mahsus olmak üzere ödeyeceği promosyon tutarlarını Nisan ayında güncelledi. 31 Mart itibariyle son bulan kampanyaya başvuru süresi 1 ay uzatılırken, en düşük promosyon ücreti de 4500 liradan 6750 TL''ye yükseltilmiş oldu. 

Bankada şu an için 2 farklı ödeme tutarı bulunurken, emekli aylığı 7500 TL ile 9999 TL arasında olan müşterilere 6750 TL, 10 bin TL''nin üzerinde maaş alanlara ise 7500 TL''lik promosyon verilecek.

EYT''LİLER NİSAN AYINDA BAŞVURABİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu''na (SGK) emeklilik başvurusunu yapan EYT''liler, ilk maaşlarının yatmasını beklemeden banka şubelerine müracaat ederek hesaplarını açabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre başvurusunu mart ayında yapan tüm EYT''lilere nisan ayında emekli maaşı ödenecek. SGK emeklileri için ödeme takvimi 17-26 Nisan olarak açıklanırken, hesaplara geçecek ilk maaşın ardından yapılacak promosyon başvurusu da 3 iş günü içerisinde verilmiş olacak. 

Bankadan yapılan duyuruda "EYT''liyim, Yeni Emekli Oldum, Emekli Maaşımı İş Bankası’ndan Nasıl Alırım?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verildi:

"SSK veya Bağkur’dan emekli olacaklar SGK İl Müdürlüklerine şahsen başvurarak veya e-devlet üzerinden emeklilik başvuru işlemleri esnasında İş Bankası’nı tercih edebiliyor.

Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise, çalışmakta oldukları kuruma verecekleri dilekçede maaş ödemelerine aracılık edecek banka olarak İş Bankası’nı seçebiliyor.

Bu işlemlerin ardından yapılması gereken, yalnızca İşCep, İnternet Şubesi veya İş Bankası şubeleri aracılığıyla emekli maaşını İş Bankası''ndan almak istediği hesabı belirlemek için talimat vermek ve promosyon başvurusunda bulunmak.*

 Yeni emekli olan kişilerin ikramiye, kıst maaş ve diğer ödemeler adı altında İş Bankası''na gönderilen ödemelerini almak üzere öncelikle Şubelerimize müracaat etmesi gerekmektedir."


YENİ MÜŞTERİLERİ İLAVE PUAN VE AVANTAJLAR BEKLİYOR

İş Bankası''nın emekli müşterilerine sunduğu tek avantaj ise nakit promosyonu olmayacak. Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olurken, kredi kartı borçları ya da limitlerine bakılmaksızın kart ücreti ödemeyecek, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. Ayrıca emekli müşteriler hiçbir gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecek. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar