Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor! Kanadalı madencilik uzmanı bir gram altının 2027’de ne kadar olacağını açıkladı

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor! Kanadalı madencilik uzmanı bir gram altının 2027’de ne kadar olacağını açıkladı
ABD'nin batan bankaları altın ve gümüş fiyatlarına pozitif olarak yansıdı Kanadalı madencilik uzmanı Rob McEwen ise bu yükseliş sonrası bir gram altının 2027 senesinde göreceği flaş seviyeyi verdi.

İREM GÜL / GÜNBOYU

Tüm dünyada kriz anlarında atağa geçen gümüş ve altın, batan ABD bankalarını dayanak yaparak yükselmeye başladı.

Madencilik üzerine bir konferansa katılan McEwen, bir ons altının 2027’de 5 bin doları, bir ons gümüşün de 250 doları göreceğini öne sürdü. Kendisini bir “iktisat tarihi öğrencisi” olarak tanıtan McEwen altın ve gümüşün yükseleceğini gördüğünü söyledi. Neden olarak da batılı hükümetin aşırı mali harcamalar nedeniyle para birimlerinin “değerini düşürmesi” olduğunun altını çizdi.

''''SABİT VARLIKLARIN DEĞERİ ARTACAKTIR''''

“Hükümetler sorumsuz olduğu için doların diğer para birimlerine göre değeri düştükçe sabit varlıkların değeri artacaktır” diyen McEwen şunları ekledi:

“Fazla para basarak ve yapmaları gereken şekillerde borçlanarak vatandaşlarından çalıyorlar… Şu anda batı dünyasının çoğunun sahip olduğu borç miktarına bakın, çok büyük”

Son rakamlar da artışın kanıtı gibi. Altın mart ayında 150 dolar değer kazandı. Bu Temmuz 2020’den bu yana görülen en iyi kazanç oldu. ABD’deki Silikon Vadisi Bankası’nın batışının ardından güvenli limanlara yöneliş, altındaki yükselişi tetikledi.

4 AYDA YÜZDE 9 YÜKSELDİ

Altın piyasası mart ayını ons başına 2 bin doların hemen altında tamamladı. Bu, ayda yüzde 7 ve yıl başından bugüne kadar yüzde 9 artış: Temmuz 2020’den bu yana en iyi aylık performans ve 2020’nin 2’nci çeyreğinden bu yana en iyi üç aylık sonuç anlamına geliyor. Amerikan GainesvilleCoins’in değerli metaller uzmanı Everett Millman, “Altın piyasası kısa vadede bazı kayıplar yaşayabilir” diyerek şöyle konuştu:

“Bazı aşağı yönlü riskler var. Hisse senetlerindeki bir rahatlama rallisi altından biraz para çıkarabilir. Sağlam bir destek seviyesi bin 900 dolar ve bin 850 dolar civarında ve acil direnç ons başına 2 bin dolar ve ardından 2 bin 60-70 dolar seviyesinde”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar