Emekli promosyonlarında çifte bayram: Başvuran EYT'li yarın parasını alabilecek

Emekli promosyonlarında çifte bayram: Başvuran EYT'li yarın parasını alabilecek
EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacak vatandaşların ilk kez faydalanacağı promosyon kampanyaları, bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Emekli adaylarının maaşlarını alacakları bankaya başvurmaları halinde, promosyonları beklemeksizin hesaplara yatırılacak.

Sinan Şahin / Günboyu 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''ndan yapılan açıklamaya göre, EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın ödeme işlemlerine dün itibariyle resmen başlandı. 

Mart ayında e-Devlet ya da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubeleri aracılığıyla başvuru yapan EYT''lilerin 1 Nisan ile 17 Nisan tarihlerini kapsayan maaşları, dün hesaplara yatırılmaya başlandı. İlk gün için 250 bine yakın kişiye ödeme yapılırken, geriye kalan başvuruların da birkaç gün içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor. 

YARIN BAŞVURAN EYT''Lİ ÖDEMESİNİ ALABİLECEK

Nisan ayında ilk maaşını almaya hazırlanan EYT''liler arasında başvuru işlemi tamamlanan vatandaşlar için birikmiş tutar ödemeleri başlarken, bu haber ile EYT''liler için promosyon kampanyaları da fiilen başlamış oldu. Bankalar tarafından emekli maaşlarını 3 yıl süre ile başka bir kuruma taşımamaları karşılığında bir defaya mahsus olarak yapılan ödeme için, en az bir kere SGK''dan emeklilik sonrası ödeme alınması gerekmekteydi. 

Birikmiş tutar ödemelerini alan EYT''liler, emeklilik başvurusunda belirttikleri bankaya yapacakları promosyon başvurusunun ardından 3 iş günü içerisinde, nakit promosyonlarını hesaplarında görmüş olacak. Her ne kadar kurumlar tarafından ödeme için 72 saatlik süre belirtilmiş olsa da, birçok banka başvurunun ardından birkaç saat içerisinde promosyon tutarını ilgili hesaba aktarmış oluyor. 

PROMOSYONLARA ZAM YAPILDI

Emeklilere yönelik promosyon yarışında özel bankalar, kamu bankalarını geride bırakmış olsa da, birçok bankanın kampanya tutarı değişiklik gösteriyor. Buna karşın tüm bankalar, müşterilerinin aldığı emekli maaşına göre yükselen bir çizgide ödeme gerçekleştirmekte. 

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın yaptığı açıklamanın ardından en düşük emekli maaşının 7500 TL''ye yükseltileceği duyurulmuştu. 30 Mart''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde kabul edilen torba yasa ile yasalaşan değişikliğin ardından bankaların da ödemiş olduğu en düşük promosyon tutarları yükseliş gösterdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar