Selçuk Geçer takvimi açıkladı: ''Önce bu yaşanacak sonra altın şahlanacak''

Selçuk Geçer takvimi açıkladı: ''Önce bu yaşanacak sonra altın şahlanacak''
Ekonomi yönetimi ve döviz kurları üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, son günlerin yükselen yıldızı altın hakkında önemli uyarılarda bulunurken, henüz gerçek yükselişin başlamadığına dikkat çekti.

Serpil Demir / Günboyu

ABD''de özel sektör istihdamı ve dış ticaret açığı verilerinin açıklanmasıyla birlikte xauusd paritesi 2032 dolara yükselerek tüm zamanların en üst seviyesini görmüş oldu. 

Sözcü TV''de canlı yayına bağlanarak Can Coşkun''un sorularını yanıtlayan ekonomist Selçuk Geçer, altın yatırımcılarını heyecanlandıracak açıklamalarda bulunarak, yaşanan yükselişlerin daha da şiddetleneceğini belirtti.  Kritik bir tarihe dikkat çeken Geçer, "Bu kararın ardından gerçek sıçrama yaşanacak" ifadelerini kullanırken sözlerine şu şekilde devam etti:

"ALTINDA ESAS REKORLARI HENÜZ GÖRMEDİK"

"Sizinle yaptığımız yayınlarda defalarca altın meselesini konuştuk. O günlerde ben gram altın için önce 1300 lirayı sonra da 1500 lirayı görecek demiştim. Gülmüşlerdi ve dalga geçmişlerdi bizimle her zaman olduğu gibi çünkü 4 lirayken dolar 12 lira olacak dediğimizde de gülmüşlerdi. 

Bugün 1300 liranın kıyısına gelmiş bir gram altın fiyatı görüyoruz. Peki ons fiyatı için ne söylemiştik. Bu uluslararası piyasalar ile ilgili bir gelişme, Türkiye''deki olaylar ile alakası yoktur. Orada da rekor üstüne rekor kıracak demiştim. İşte rekor seviyesine gelmiş durumda ancak biz esas rekorları görmedik aslında. Bu elbette bir yatırım tavsiyesi değil, olanlara bağlı olarak olabilecekleri paylaşıyoruz burada. 

"FED FAİZ ARTIRIMINI DURDURDUĞUNDA ONS SIÇRAYACAK"

Gidin koşun, altın alın falan demiyoruz insanlara. Önümüzdeki süreçte FED''in artık yavaş yavaş faiz artırımlarının sonuna geleceğini biliyoruz. Zaten bu nedenle altın fiyatları yükseliyor. Durduğu nokta büyük ihtimalle 5-5.25 faiz aralığı olacak ABD''de. Burada durduğu an itibariyle altındaki yükseliş eğilimi hızlanacak. Hele ki 2024''ün başlarında, tahminler tutar ve FED faiz indirimine başlarsa o zaman altın fiyatlarında çok daha yüksek rekor seviyelerini göreceğiz.

Dolarda bir geri çekilme olduğu için gram altında çok hızlı ataklar olmayabilir ama ons altına bağlı yükselişler devam edecek. Burada kritik mesele şu: Biz o fırsat dönemini yakalayabilecek miyiz? Yakalayamayacak mıyız? Vatandaş olarak bu soruyu sormak zorundayız. Yani FED, faizleri tekrar indirip piyasaya biraz daha fazla para verdiği zaman biz buna hazırlıklı olacak mıyız? Yoksa bu heteredoks meteredoks gibi saçma sapan modellerle bu fırsatı da kaçıracak mıyız? Kaçırmayacağız! 

"TÜRKİYE KRİZDEN KRİZE KOŞMAYA DEVAM EDER"

İnsanımız rahat olsun söyleyeyim, göreceksiniz bu Mayıs ayından sonra her şey çok net değişecek ve bu mayıs''tan sonra Türkiye ekonominin yeniden gerçeklerine dönecek. Evet, dövizde bir takım dalgalanmalar olacak, kim gelirse gelsin. Ancak daha sonrasında yapılacak doğru işlerle, atılacak doğru adımlarla hem politikada hem de ekonomi yönetimindeki doğru adımlarla yabancı yatırımcının da Türkiye''ye gelmesinin sağlanması ile birlikte, FED politikalarının da değişmesi ile birlikte ben kurun belli bir seviyeye çıkacağını sonra buralarda durup, ufak ufak geri çekilip artık o noktada sabit kalacağını ve Türkiye''ye ciddi fırsatlar vereceğini düşünüyorum. Bakın halkımızın da nefes almasını sağlayacak bu gelişmeler ama yanlışlıkla bu iktidar ve bu zihniyet devam ederse Türkiye, krizden krize koşmaya devam edecek ve döviz kurunda da bugüne kadar yaşadığımızın çok daha ötesinde kırılmalar göreceğiz. Üç katına mı 5 katına mı 10 katına mı katlar bilmiyorum ama bu yaşanırsa demektir ki halkın ciddi anlamda fakirleşmesi ve fakirlik seviyesinin ortadan aşağıya iyice inmesi, gelir dağılımının iyiden iyiye bozulması anlamına gelecek.

Bu nedenle 14 Mayıs seçimleri çok kritik, bir beka meselesi. Halk için geçim için bir beka meselesi. Ya ayakta kalacağız bu seçimlerden sonra ya da yoksulluktan yoksulluğa, dibin daha da dibine koşmaya devam edeceğiz

"HALKIN SORUNLARINI GÖRMEYİ NE ZAMAN DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

Açıklanan enflasyon verilerinin tutarsızlığı ve Türkiye''de hayat pahalılığı ile hiperenflasyona karşın yetkililerin duyarsız olduğunu belirten Geçer, eleştirilerine şu şekilde devam etti:

"Hangi enflasyon ya? Sizin yaşadığınız enflasyon ile bizim yaşadığımız enflasyon arasında dağlar kadar fark var sayın bakanlar. Halkın sorunlarını ne zaman görmeyi düşünüyorsunuz? Yok et kokuyor, yok süt kokuyor da enflasyon düşüyor zam yapmaya gerek yok falan. Bu halk bas bas bağrıyor, ülkede bir numaralı sorun ekonomi haline gelmiş. Bu ülkeyi yönettiğini ve hizmet ettiğini iddia edenler, 3-5 tane ballı kaymaklı müteahhitin cebini doldururken halka gelince yok demeye çekinmiyorlar.

30''lu büyük yumurta, bakın 2021 ramazan ayında 16 liraymış bugün 100 lira, 1 kilogram kıyma 60 liraymış bugün 300 lira hatta 300 liranın üzerinde. 1 litre süt 5 liraymış 2021''de. Bugün 30 lira. 1 litre ayçiçek yağı 12 liraymış bugün 50 liranın üzerinde. Kuru soğan 2 liraymış, 2 sene önce 2 lira olan kuru soğan bugün 30 lira.

Yazık günah bu insanlara ya. Salça 7 liraymış 830 gramı. bugün 45-50 lira.1 kg pastırma 100 liraymış, geçtiğimiz günlerde raflarda gördüm 1000 liraya satılıyor. 

















 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar