Cebinde dolar olanlara kara haber! Alınan kararla bu rakamın altı yasaklandı

Cebinde dolar olanlara kara haber! Alınan kararla bu rakamın altı yasaklandı
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Şenol Babuşçu, seçim öncesi yaptığı son değerlendirmede ''Büyük enflasyon dalgası'' geliyor açıklaması yaptı. Babuşçu ayrıca, Merkez Bankası'nın son dolar hamlesini de takipçileri ile paylaştı.

SİNAN ŞAHİN / GÜNBOYU 

Türkiye''de dolar kuru ve enflasyon son dönemlerin en yüksek seviyelerini test ederken, gazeteci Bahar Feyzan''a konuk olan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Şenol Babuşçu''dan dikkat çeken yorumlar geldi.

Türkiye''de güncel ekonomik koşulları ve kısa vadede görülecek hakkında değerlendirmede bulunan Babuşçu, fiyatların artışa geçeceği yorumu yaptı.

Ülkede hali hazırda görülen yüksek enflasyonun da bir enflasyon dalgasına dönüşeceğini iddia eden Babuşçu, seçimin olası sonuçlarının bu durumu belirleyeceğine dikkat çekti.

ÇOK KONUŞULACAK DOLAR İDDİASI: SADECE BU RAKAMA SATILACAK!

Merkez Bankası''nın bankalara dövizle ilgili talimat verildiği belirten Babuşçu, döviz satışında minimum dolar kurunun 19,45 olarak uygulanmasını istedi.

Babuşçu paylaşımında, "Merkez Bankası bankalardan bireylere döviz satışında minimum $ kurunu 19,45 olarak uygulamalarını, mobil ve internet satışlarında daha yüksek (19,55) olacak şekilde ayarlamalarını istedi. Kapalıçarşı kuru hemen 19,50’ye çekti." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar