EYT'de 5000 prim günü için son dakika gelişmesi: Meclis'te hareketli saatler yaşanıyor

EYT'de 5000 prim günü için son dakika gelişmesi: Meclis'te hareketli saatler yaşanıyor
Seçim çalışmaları nedeniyle iki gün içerisinde çalışmalarına son verecek olan TBMM, EYT düzenlemesine sonradan eklenen maddeler nedeniyle emekli olamayan prim mağdurları konusunda sıcak saatler yaşıyor.

Muharrem Kazer / Günboyu 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından getirilen kısıtlama ile EYT''de 5000 prim günü ile emekli olabilmek, yüz binlerce vatandaş için imkansız hale getirilirken, kademeli prim mağdurlarının haftalardır beklediği yasa teklifine yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sıralarında hareketli saatler yaşanmakta. 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimler nedeniyle yasama çalışmalarına 7 Nisan itibariyle son verecek olan Meclis, son kez bir araya gelirken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde kapsamın değiştirilmesi ve kalan 2 gün içerisinde hızlı bir yasa değişikliği yaşanması için bugün peş peşe açıklamalar geldi. 

ERDOĞAN BU AKŞAM EYT MÜJDESİ VERECEK Mİ?

Prim mağdurları, bir yandan gözlerini bu akşam saat 22.00''da 24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan''a çevirirken, diğer tarafta ise TBMM''de yaşanacak gelişmelere dikkat kesilmiş durumda. Günlerdir CHP''li Milletvekilleri başta olmak üzere muhalefet kanadından EYT''de kapsamın genişlemesi ve prim mağdurları ile staj meselesi konusunda yasa teklifi hazırlanması hususunda Cumhur İttifakı''na ortak çalışma çağrısı yapılırken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün yeniden 2 farklı açıklama ile talebini yineledi. 

Özel, Meclis''in çalışma tarihlerinin uzatılmasını talep ederken, "Gerekirse gece gündüz çalışalım ama EYT''de yaşanan mağduriyetleri, prim meselesi ile staj sorununu 14 Mayıs''a bırakmayalım. Bu işi çözelim. Siz getirin, biz de destek verelim" ifadelerini kullandı. 

Seçim öncesi büyük bir seçmen kitlesini oluşturan mağdurlara yönelik muhalefetin vaadleri etkisini gösterirken, sosyal medyada AKP hükümetine yönelik tepkiler giderek artmakta. Bu nedenle seçimlere haftalar kala Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın prim ve staj mağduriyeti için bu akşam canlı yayında bir müjde açıklamasını umut eden yüz binlerce EYT''li, aksi halde oy tercihlerini Millet İttifakı''ndan yana kullanacaklarını belirtmekte. 

"MECLİS''İ KAPATMAYALIM, EYT''Yİ TAMAMLAYALIM"

TBMM Genel Kurulu''nda yaptığı konuşmanın yanı sıra, Meclis''te ayrıca bir basın açıklaması da gerçekleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Ayrıca staj mağdurlarına verdiğimiz söz 14 Mayıs''tan sonra tutulacak. 14 Mayıs''tan önce bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak isterlerse, sabahlara kadar çalışmaya ve bu Meclis''i çalıştırmaya biz varız. Yapmazlarsa 14 Mayıs''tan sonra biz yaparız. 

5000 prim günü meselesinde ise bu insanlar bir bakanın sözüne güvendiler. Devlet yetkilisi olmak bu mudur? Vatandaş, bir bakanın lafına dahi itibar etmeyecek mi? Tekrar ediyorum, derhal bu insanlarımızın sorunlarını bitirecek bir çözüm bulalım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar