EYT'de ilk ödeme hesaplara geçti mi?

EYT'de ilk ödeme hesaplara geçti mi?
EYT kapsamında emekli olma hakkı elde eden vatandaşlar için ödemelerin eylüle sarkması tehlikesi bertaraf edildi. Böylece korkulan takvim değişmiş oldu. Mart ayı içinde EYT'de emeklilik başvurusu yapanlardan maaş işlemleri tamamlananlara ilk ödemeler yapıldı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen ve EYT şeklinde anılan milyonlarca çalışan vatandaşı ilgilendiren düzenlemenin yasal bir görünüm kazanmasının ardından 2 buçuk milyona yakın kişi emeklilik hakkı kazandı.

EYT düzenlemesi yasalaştıktan sonra SGK binaları önünde ve e-Devlet üzerinden başvuru yoğunluğu yaşanmış, özellikle konuyla ilgili çalışmaları olan memurların mesaileri de artmıştı. Hatta süreç içinde SGK personellerinin mesai ücretlerine zam yapılmıştı.

EYT İLK ÖDEMELERİ NE ZAMAN? 

EYT''de mart ayı başvurularında maaşların ağustos ya da eylül ayına kalma tehlikesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in açıklaması ile son bulmuş, emeklilik için gün sayanlar da rahat bir nefes almıştı.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesindeki son gelişmede mart ayı başvurularında maaş bağlama işlemleri tamamlananlara ödemelerin yapıldığı öğrenildi. 

EYT''DE BAŞVURU SAYISI NE KADAR?

EYT düzenlemesinde yasal bir zemin sağlanmasıyla 1,6 milyon kişinin başvuruda bulunduğu ve 250 bini aşkın kişinin de işleminin tamamlandığı biliniyor.

EYT KAPSAMINDA KİMLER BULUNUYOR?

Mart ayı başında yürürlüğe girerek milyonları etkileyen EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi bulunanları ilgilendiriyor. Düzenlemenin tarih olarak 2000''leri de kapsaması üzerinde girişimler olmuş ancak olumlu sonuç alınamamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar