Temmuz'da memur ve emekliye yapılacak ara zam belli oldu: İşte yeni maaş tablosu

Temmuz'da memur ve emekliye yapılacak ara zam belli oldu: İşte yeni maaş tablosu
14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden önce hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı, emekliye ve memura zam için Temmuz ayını işaret etmişti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, son gelişmelerin ardından "Memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak?" sorusuna yanıt verdi.

14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanan Türkiye''de büyük seçmen grupları, iktidar ve muhalefet partilerinin seçim vaadlerinde yer bulmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star TV ortak yayınında yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşının 5500 TL''den 7500 TL''ye yükseltildiğini duyurmuştu. Bir gün sonrasında ise AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli vatandaşlara dini bayramlarda ödenen ikramiye tutarlarının 2000 lira olarak belirlendiğini ilan etti. 

Söz konusu gelişme yalnızca taban emekli aylığını değiştirirken, bu zamlardan yararlanamayan birçok emekli ve memur alınan karara isyan etti. Söz konusu tepkilerin ardından ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için Temmuz ayını işaret etti. 

"MEMUR VE EMEKLİYE TEMMUZ''DA YÜZDE 22.5 ZAM"

Asgari ücretli vatandaşlara yönelik ilk kez ''ara zam'' uygulamasına geçtiğimiz yılda başvurulmuştu. Enflasyonun günden güne yükselmesi, artan fiyatlar karşısında erimeye devam eden aylık ücretlere karşı bir zorunluluk haline gelen ara zam uygulamasından sonra memur ve emeklilere yönelik artış yaşanacağı da netleşmeye başladı. 

14 Mayıs seçimlere yönelik seçim anketlerinin tamamında Türkiye''de gelecek siyasi yönetimi Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı''nın kazanacağı belirtilirken, her iki taraftan da memur ve emeklilere yönelik zamlar için Temmuz ayı işaret edilmişti. 

Söz konusu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "1 Temmuzda memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %20-22,5 arası zam (enflasyon farkı)verilir diye düşünüyorum… Not: Kazanırsa!" ifadelerini kullandı. 



Erdursun''un paylaşımına "Kim kazanırsa?" yanıtları gelirken, söz konusu metinde Cumhur İttifakı''nın mı Millet İttifakının mı ifade edildiğine yönelik bir detay kullanılmadı. 

İddia edildiği üzere maaşlara yüzde 22.5 zam yapılması halinde, seyyanen zam almamaları durumunda en düşük emekli maaşı 9 bin 187 liraya yükselirken, en düşük memur maaşı ise 14 bin 500 TL''ye çıkmış olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar