En yetkili AKP'li isimden staj ve çıraklık açıklaması: ''Kimsenin endişesi olmasın''

En yetkili AKP'li isimden staj ve çıraklık açıklaması: ''Kimsenin endişesi olmasın''
Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesine dahil edilmeyen stajyerler için AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan umutlandıran bir son dakika açıklaması geldi. Akbaşoğlu, canlı yayında staj meselesi için "Hiç kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

28 Şubat''ta TBMM''de kabul edilen EYT düzenlemesi, ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapısını aralayacak.

Tasarının kapsamına dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, 7 Nisan''da çalışmalarına son verecek Meclis''ten bir son dakika müjdesi beklerken, AKP''nin Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu''ndan uzun bir aranın ardından ilk kez staj konusunda net açıklamalar geldi.

Kanal 24''te gazeteci Esra Elönü''nün "Arafta Sorular" isimli programına katılan Akbaşoğlu, EYT''ye yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

SEÇİM SONRASINI İŞARET ETTİ

EYT''nin uzun yıllardır büyük bir sorun olduğunu ve bu problemin AKP tarafından ortadan kaldırıldığını belirten Akbaşoğlu, "Stajyer kardeşlerimizle ilgili de gelen tüm temsilcilere bunun ayrı bir başlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bu konuda inşallah biz seçimle ilgili bir sınırlılık ve sıkışmışlık içerisinde değiliz. Bir süreç içerisinde, toplumun bütün taleplerini dinleyip, onları değerlendiren ve ona göre adım atan bir siyasi iktidar olduk bugüne kadar. Bundan sonra da bu şekilde bir yaklaşım sergileyeceğimiz muhakkaktır.

Burada staj yapan arkadaşlarla ilgili statü farklılığı söz konusu. Teknik bir mesele. Bu teknik meseleyi, farklı statülerin farklı şekilde değerlendirileceği ve nasıl bir durumda bunların sayılıp sayılmayacağını ayrıca ele almak gerektiğini ifade ediyorum. şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu''nun (SGK) mevzuatlarında yer alan ibarelere göre stajyerler, ''kısa süreli çalışma'' kolu olarak değerlendirilirken, emeklilik başlangıcı için ''uzun süreli çalışma'' statüsüne sahip olmak şart koşuluyor. Yapılacak yasa değişikliği ile bu teknik düzenlemede meydana gelecek bir değişiklik, doğrudan staj mağdurlarının EYT kapsamına dahil edilmesine neden olacak.

"HİÇ KİMSENİN BU KONUDA ENDİŞESİ OLMASIN"

Akbaşoğlu''nun bu sözlerine karşılık sunucu Esra Elönü''den "İnşallah başkanım, bunu yaparsanız yine siz yaparsınız" şeklinde yanıt verirken, Akbaşoğlu açıklamalarına "İnşallah, şunu ifade edeyim. Biz hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Yapılacak ne varsa, emin olun her toplum kesimi lehine her şeyi ortaya koyduk." şeklinde yanıt verdi.

SON TARİH 7 NİSAN OLACAK

Akbaşoğlu''nun staj mağdurlarına seçimlerden sonraki bir tarihi işaret etmesi, 7 Nisan''da çalışmalarına son verecek TBMM''nin son hafta çalışmalarında EYT''yi ele almayacağının ilanı olarak değerlendirildi. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerin ardından belirlenecek yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi''nin çalışmalarına en erken haziran ayında başlaması beklenirken, söz konusu açıklamalara stajyerlerden sert tepki geldi.

14 Mayıs öncesi yapılmayacak düzenlemenin sonuçlarının sandığa yansığayacağını hatırlatna staj mağdurları, Twitter''da başlattıkları KaderGünüdürStajın etiketi ile 7 Nisan''a kadar bu konuda somut bir adım beklediklerini iletti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar