EYT'lilerin beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi! EYT emeklisine verilecek promosyon belli oldu

EYT'lilerin beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi! EYT emeklisine verilecek promosyon belli oldu
Türkiye'nin en büyük özel bankası olan Türkiye İş Bankası, EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın alacağı promosyon tutarını resmen açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre emekli olacak vatandaşlara rekor ücret ödenecek.

2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hayallerini gerçeğe çevirecek olan EYT düzenlemesi, 28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne (TBMM) gelecek. Meclis''te bulunan bütün milletvekillerinin onayı ile yasalaşması beklenen düzenleme sonrasında emeklilik hakkı elde edecek olan milyonlarca vatandaşı sevindiren bir diğer haber de İş Bankası''ndan geldi. 

 EYT''lilere  diğer bankaların üzerinde bir rakam ödemek için çalışmalara başladı. Müşterilerine sunduğu avantajlı oranlar nedeniyle Türkiye''nin en fazla müşteriye sahip özel bankası olma ayrıcalığını elde eden İş Bankası, depremde sevdiklerini, ailelerini ve evlerini kaybeden depremzedeler için de büyük bir bağış yapmış ve binlerce vatandaşın bireysel ve ticari borçlarını silmişti.  

TEK ŞART 3 YIL SÖZ VERMEK

İş Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yapılan duyuruda, emekli maaşını 3 yıl boyunca başka bankaya taşımayacağına yönelik söz veren emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere nakit promosyon ödemesi gerçekleştirilecek. 

EYT''lilerin yanı sıra, geçmiş yıllarda emekli promosyonlarından yararlanmış ancak 2023''e girilmesiyle birlikte promosyonlardaki artıştan da istifade etmek isteyen emekliler, geçtiğimiz yıllarda promosyon almış olmalarına bakılmaksızın yeni yılda da kendilerine ödenen ücret ile yeni ücret arasındaki farktan yararlanabilecek. 

İŞ BANKASI EYT''LİLERE NE KADAR PROMOSYON VERECEK?

Banka, geçen yıl olduğu gibi maaşa göre artan promosyon ödemesine yönelirken, 2023''te emekliye ödenecek yeni rakamlar ise şu şekilde;
 

Maaş Aralığı Promosyon Tutarı
3.500 TL''ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar 4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL

 

Emekli müşteriler, maaşlarını 3 yıl boyunca İş Bankası''na taşıma sözü karşılığında promosyon tutarlarını ilk maaşlarının ödenmesinden itibaren 3 gün içerisinde hesaplarında görecekken, halihazırda İş Bankası müşterisi olanlar ise hemen mobil bankacılık, internet şube ya da İş Bankası şubelerine başvurarak emekli promosyonlarını 3 gün içerisinde alabilecek. 

İş Bankası''nın emekli müşterilerine sunduğu tek avantaj ise nakit promosyonu olmayacak. Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olurken, kredi kartı borçları ya da limitlerine bakılmaksızın kart ücreti ödemeyecek, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. Ayrıca emekli müşteriler hiçbir gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar