Emekliye seçim öncesi ara zam yolda! Yapılacak zam oranı belli oldu

Emekliye seçim öncesi ara zam yolda! Yapılacak zam oranı belli oldu
14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerden önce sayıları 15 milyonu geçecek olan emeklileri memnun etmek isteyen AKP iktidarı, seçimlere güçlü girebilmek için bu yıl yapılacak ara zammını Nisan ayına çekmeye hazırlanıyor. Ankara'da emekliler için yapılacak zam oranı ise şimdiden belli oldu...

Önümüzdeki günlerde Meclis''e gelecek EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin vatandaşında emekli olmasıyla sayıları 15 milyonu bulacak olan emekli vatandaşlar, maaşlarına yapılacak bir ara zam için gün sayıyor. 

Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında maaşlarının eriyip gitmesinden şikayetçi olan ve geçinmekte zorluk yaşayan milyonlarca emeklinin gözü kulağı seçimlerden önce yapılması planlanan ara zam haberinde. 

Geçtiğimiz yıl, emekli ve memurlar ile asgari ücretlilere yönelik yapılan Temmuz zammının, bu yıl 14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimlerden önce gerçekleşmesi bekleniyor. İktidarın, yapılacak seçimlere güçlü bir şekilde gitmek için, Türkiye''nin en kalabalık gruplarından biri olan emeklileri memnun etme çalışmalarında sona gelindi. 

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Ankara''da kulislerden edindiği yeni bilgileri okurlarıyla paylaşırken, emeklileri heyecanlandıran bazı iddialarda bulundu. 

NİSAN''DA ZAM YAPILMASI ÇOK GÜÇLÜ İHTİMAL

Seçimlerin 14 Mayıs''ta yapılması halinde Nisan ayında bir zam yapılmasının çok yüksek ihtimal olduğunu belirten Çetingüleç, bu müjdenin ardından emekliler için bir de kötü haber paylaştı. 

SGK kapsamında 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olmasına bakılmaksızın yapılacak zam oranı, yaşanan deprem felaketlerinin ardından beklentilerin altında kalabilir. Çetingüleç, bu durumu ""Ancak deprem nedeniyle daha önce zikredilen yüzde 20''ye varan oranların aşağı yönlü revize edilme olasılığı yüksek. Çünkü Türkiye bütçesi de depremde ağır hasar gördü. Deprem illerinden vergi toplanamayacağı gibi o bölgeye çok büyük kaynak aktarımı gerekiyor. Eğer erken seçim yapılmazsa, ek zammı unutmak lazım. Çünkü bu durumda zaten emekliler temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkı alacak." ifadeleri ile açıkladı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE DE ARTIŞ NETLEŞMİŞ DURUMDA

Emeklilere yönelik dini bayramlarda verilen ve yılda toplamda 2 kez olmak üzere ödemesi gerçekleştirilen emekli ikramiyelerinde de bir artış yaşanacağını belirten Çetingüleç, 2018''den bu yana yalnızca geçen yıl yapılan yüzde 10''luk zammın aksine bir nebze daha yüksek bir artışın gerçekleşeceğini ifade etti. Deprem öncesinde 2500-3000 lira gibi rakamların masada olduğunu belirten Çetingüleç, şu an için ise 2000 liralık bir ödemenin planlandığını okurlarıyla paylaştı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar