Sokak röportajındaki emekli maaşı yorumu Özgür Demirtaş’ı çileden çıkarttı: Daha fazla vermeyin işe girerse

Sokak röportajındaki emekli maaşı yorumu Özgür Demirtaş’ı çileden çıkarttı: Daha fazla vermeyin işe girerse
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sokak röportajındaki emekli maaşı sözleriyle gündem olan genç kadına yanıt verdi. Demirtaş, "Bu kıza işe girerse 10 bin TL'den fazla para vermeyin" diyerek genç kadına tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye'deki siyaset ortamı kızışırken, yapılan bir sokak röportajı, sosyal medyada emeklilerin maaşlarıyla ilgili tartışmalara yol açtı.

Bir sosyal medya kanalı, AKP'nin gidişatını sorgulayan bir röportaj videosu yayınladı. Videoda, AKP'nin durumu hakkında farklı görüşler dile getirilirken, özellikle bir genç kadının yaptığı açıklamalar tepki çekti.

Videoda konuşan genç kadın, "AK Parti'nin gidişatı güzel, her zaman destekliyorum" diyerek partiyi savundu.

emeklii-2.jpg

"EMEKLİ OTURSUN BİRAZ"

"AK Parti'nin eski gücünü kazanması için ne yapması lazım?" sorusuna da cevap veren genç kadının emekli maaşlarıyla ilgili görüşleri tartışma yarattı. Kadın, "Biraz daha vatandaşların sözlerini dinlemesi gerekiyor. Emekliye bence fazlasıyla bakılıyor. Emekli otursun biraz" diyerek emeklilere yönelik maaşların yeterli olduğunu söyledi.

emekli.jpg

"BENCE YETER 10 BİN TL"

Özellikle en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının hatırlatılması ve "Emekli kendine nasıl baksın?" sorusu üzerine kadının, "Emekli olmasaymış o zaman. Para veriliyor zaten. Bence yeter 10 bin TL. Tek kişisin, çocuğa bakmıyorsun, yeterli" şeklindeki açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Konuyla ilgili paylaşım yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş da sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaptı. Demirtaş, söz konusu videoda yer alan genç kadının görüşlerine atıfta bulunarak, "Bu kıza 10 bin TL’den fazla vermeyin işe girerse" ifadelerini kullandı.

demirtas.jpg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar