Erdoğan'dan staj ve çıraklık mağdurlarına EYT müjdesi! Sigorta girişleri sayılacak

Erdoğan'dan staj ve çıraklık mağdurlarına EYT müjdesi! Sigorta girişleri sayılacak
28 Şubat'ta Meclis'e gelecek EYT düzenlemesinin kapsamı hakkında şok bir gelişme yaşandı. Devlet Bahçeli ile görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, staj ve çıraklık mağdurları için "Onları da aradan çıkaralım" ifadesini kullandığı iddia edildi.

28 Şubat''ta Meclis''e gelecek EYT düzenlemesi hakkında üst üste müjdeler gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde paylaşılan haberler ile EYT''de kademeli prim sisteminin kaldırılacağı ve 5000 prim gününe sahip EYT''lilerin emekli olacağı belirtilirken, şimdi de staj ve çıraklık mağdurları için müjde verildi.

ERDOĞAN BİZZAT TALİMAT VERDİ

TGRT Haber''in iddiasına göre; Deprem bölgesine yapılan ziyaretler için bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın görüşmesinde gündem maddelerinden biri de staj ve çıraklık mağdurları oldu.

Devlet Bahçeli''nin geçmiş yıllarda seçim vaadi olarak staj girişinin sigorta başlangıcı olarak sayılacağını belirtmesi üzerine bu konuda çalışma yapılmasını rica ettiği ve Erdoğan''ın görüşmenin ardından yetkililere "EYT için staj ve çıraklık konusunu da aradan çıkaralım" dediği iddia edildi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI NASIL EMEKLİ OLACAK?

7 Şubat''ta Meclis''e gelmesi planlanan EYT tasarısı, yaşanan deprem felaketleri nedeniyle peş peşe ertelenmişti. Son olarak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın açıklaması ile düzenlemenin TBMM''ye 28 Şubat''ta geleceği açıklanırken, Meclis''in ilk gündem maddesi EYT olacak. 

Staj ve çıraklık mağdurlarının ise 28 Şubat''ta oylanacak düzenlemede yer alma şansı bulunmuyor. Ancak konu hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Onur Önal, staj mağdurlarının hangi yolla emekli edileceğini paylaştı.

Şubat ayında Meclis''e gelecek torba yasa ile staj sorununun çözüleceğini belirtmesine karşın, yaşanan depremlerin ardından EYT takviminin sarktığını belirten Önal, staj ve çıraklık mağdurları için Mart ayını işaret etti. Önal, stajyerlerin şu anda mevcut olan SGK mevzuatına göre emekli olma şanslarının olmadığını belirterek, ilk önce konu üzerine Meclis''te bir çalışma yapılarak stajyerlerin sigorta statülerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

"Kısa süreli iş kolu" olarak gözüken stajyerlerin statülerinin "uzun süreli iş kolu" olarak güncellenmesi halinde, 8 Eylül 1999 öncesinde staj girişi olan vatandaşlar da EYT düzenlemesi ile emekli olacaklar. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar