İslam Memiş altın için tarih verdi: Panik satışı yapanlar zarar edecek!

İslam Memiş altın için tarih verdi: Panik satışı yapanlar zarar edecek!
5 hafta üst üste yaşadığı düşüşlerin ardından gram altın 1100 liranın altına indi. Yatırımını altında tutan vatandaşlar panik yaşarken, ekonomist İslam Memiş'ten "panik satışı yapanlar pişman olacak" uyarısı geldi.

2023 yılına rekor yükselişle başlayan altın, şubat ayı ile birlikte başladığı noktaya geri döndü. 

Uluslararası piyasalarda sert düşüş yaşayan altının ons fiyatı 1808 dolara kadar gerilerken, bütün birikimini kaybedeceğinden korkan bazı yatırımcılar hızla altından uzaklaştı. Panik satışları konusunda uyarıda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ani düşüşlerin olağan olduğunu ve uzun vadede altın için bir tehlike bulunmadığını söyledi. 

"ŞİMDİ SATAN PİŞMAN OLUR"

2023 yılının altın ve gümüş için iyi geçeceğini iddia eden Memiş, risk yönetimi ve panik yapmamanın döviz piyasalarında olmazsa olmaz bir meziyet olduğunu belirterek, altın sahiplerine "soğukkanlı olun" çağrısında bulundu. ABD Merkez Bankası''nın (FED) paylaştığı toplantı tutanaklarının ardından altın tepetaklak olurken, dolar uluslararası piyasalarda yükselişe geçmişti. 

DÜŞÜŞLER BİTECEK, GRAM ALTIN REKORA KOŞACAK

Sözlerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, birçok yatırımcı için bu seviyelerin alım fırsatı olarak görülebileceğine işaret etti. Altındaki yaşanan düşüşün önümüzdeki haftalarda son bulacağını beklediğini belirten Memiş, gram altının haziran sonunda 1500 lira seviyesine çıkmasının sürpriz olmayacağını ifade etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar