Staj ve çıraklık mağdurlarına müjdeyi verdi! Ankara'da EYT görüşmesi yapılacak

Staj ve çıraklık mağdurlarına müjdeyi verdi! Ankara'da EYT görüşmesi yapılacak
28 Şubat'ta TBMM'ye gelecek EYT düzenlemesinin kapsamına dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları için kara bulutları dağıtacak haber geldi. SGK içtihatları konusunda uzman isim, "İlerleyen günlerde Ankara’da staj mağdurları için güzel gelişmeler olacak" dedi.

Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden EYT sorunu, çözüm aşamasına gelmişken yaşanan depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Ay başında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçerek Genel Kurul için gün bekleyen tasarı, Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından Meclis''in çalışmalarını durdurması ile ileri bir tarihe ertelenmişti.

MECLİS''İN İLK MADDESİ EYT OLACAK

İlk olarak 14 Şubat, daha sonra ise 21 Şubat''ta açılacağı söylenen Meclis, deprem bölgesindeki bilançonun ağırlaşmasının ardından 28 Şubat''a kadar çalışmalarını durdurma kararı aldı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Meclis''in açılmasıyla birlikte ilk gündem maddesinin EYT olacağının sözünü verdi. 

Bu haber EYT düzenlemesinin kapsamına giren 2 milyon 250 bin vatandaşı mutlu ederken, staj ya da çıraklık girişleri 8 Eylül 1999 tarihinden önce olmasına karşın, staj faaliyetleri ''işe giriş'' tarihi olarak sayılmadığından dolayı EYT kapsamına dahil edilmeyen 250 bin vatandaşı umutsuzluğa sevk etti. 

Meclis''e gelecek düzenlemenin içeriği ortaya çıkarken, staj ve çıraklık mağdurlarına emeklilik kapısı kapatılmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından beklenen müjde ise Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Onur Önal''dan geldi. 

Aylardır staj ve çıraklık mağdurlarının EYT''ye dahil edileceğini iddia eden Önal, bu kez çok daha çarpıcı bir açıklamada bulundu. 28 Şubat''ta Meclis''e gelecek düzenlemede staj mağdurlarının yer almayacağını belirten Önal, bu kişiler için Ankara''da siyasiler arasında özel bir görüşme gerçekleşeceğini iddia etti. 

"ANKARA''DA STAJ MAĞDURLARI İÇİN GÜZEL GELİŞMELER OLACAK"

Önal, stajyerlere umutlarını kaybetmemeleri konusunda tavsiye vererek, “Staj mağdurları endişeye kapılmasın. İlerleyen günlerde Ankara’da staj mağdurları için güzel gelişmeler olacak” dedi.




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar