Selçuk Geçer'den dolar sahiplerine hayati uyarı! Dolar kurunda deprem bu tarihte yaşanacak

Selçuk Geçer'den dolar sahiplerine hayati uyarı! Dolar kurunda deprem bu tarihte yaşanacak
Para piyasaları ve dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, dolar sahiplerine hayati bir uyarıda bulundu. Geçer, dolar kurunda yaşanacak felaket için tarih belirtirken, yatırımcılarla altın değerinde tavsiyeler paylaştı.

Geçtiğimiz yıllarda dolar kuru ve Türkiye''deki ekonomik veriler üzerine yaptığı sansasyonel yorumlarla adından sıkça söz ettiren Selçuk Geçer''den dolar sahiplerine yeni uyarılar geldi. 

Yaz aylarından bu yana yatay bir seyir izleyen dolar kuru, son olarak Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından 19 bandını test etmiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) piyasaya arka kapıdan 7 milyar dolar sokması sonucu kurda yaşanan ani yükseliş dengelenmişti. 

Birikimini Aralık 2021''den beri KKM hesaplarında tutan yatırımcılar ise dolarda her şeyin sütliman olmasından şikayetçi durumda. KKM hesaplarından beklediği verimi alamayan vatandaşlar bankalara bir bir müracaat ederken, Merkez Bankası, bu hesaplardaki 1.5 trilyon liranın yeniden döviz hesaplarına yönelmesinden korkarak şok bir karara imza atmıştı.

Halihazırda vergi mükelleflerinin doldurduğu hazineye ağır bir yük olan KKM ödemelerinde bankaların verdiği üst faiz sınırı kaldırılmış ve KKM, yatırımcılar için daha cazip hale gelmişti. Selçuk Geçer, bu hamlelerin tamamının günü kurtarmak ve bir şekilde seçime kadar dolar kurunu frenlemek için yapıldığını belirterek, Türkiye''de dolar kurunun kaçınılmaz olarak yükseleceği tarihi paylaştı. 

SEÇİMLERE KADAR HAREKET BEKLEMEYİN

Seçimlere kadar iktidarın bütün aygıtlar ile seçim ekonomisi uygulayacağını belirten Geçer, 14 Mayıs''a kadar kayda değer bir artışın yaşanmasının pek de mümkün olmadığını söyleyerek, dolar kurundaki tırmanış için Haziran ayını işaret etti.

DOLAR ÖNCE 25 SONRA 36 LİRA OLACAK

Haziran ayı itibariyle dolar kurunun akıbetinin tamamen yapılacak genel seçimlerin sonucuna göre şekilleneceğini belirten Geçer, yeniden AKP iktidarının kazanması halinde ekonomi politikalarında kapsamlı bir değişikliğe gidilmeyeceğinin açık ve net olduğunu aktardı. Mevcut politikaların devam etmesi halinde haziran ayından sonra Türkiye''yi 2021 yılında yaşanana benzer bir kur krizinin beklediğini aktaran ekonomist, "AKP iktidarı bütün tuşlara basarak ekonomiyi bir nebze olsun frenledi ve dolar kurunu dengede tutarak seçimlere kadar götürecek gözüküyor. Şu anda piyasada dolar/TL 25 lira olmuş durumda. Reel sektörde doların karşılığı bu, tabelada ne yazdığının hiçbir önemi yok. Seçimlerin ardından bu ekonomi yönetiminin devam etmesi halinde de dolar önce 25 liraya sonra ise 36 liraya fırlayacak" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar