SGK'dan son dakika! EYT için 5 katı fazla ödeme yapılacak: Resmi Gazete'de yayımlandı

SGK'dan son dakika! EYT için 5 katı fazla ödeme yapılacak: Resmi Gazete'de yayımlandı
28 Şubat'ta Meclis'ten geçecek EYT düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. EYT'lilerin e-Devlet üzerinden yapacağı başvuruları hızlıca değerlendirebilmek içinse binlerce SGK çalışanı fazla mesai yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, fazla mesai yapacak SGK memurlarına saatlik mesai ücretinin 5 katı ödeneceği belli oldu.

28 Şubat''ta TBMM Genel Kurulu''na sunulacak EYT düzenlemesinin, bütün partilerin oy birliği ile kabul edilmesi ve Resmi Gazete''de yayımlanması bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis''in çalışmalarını ertelemesi sebebiyle aksayan EYT takvimi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) memurlarının fazla mesai yapması ile yeniden hızlanacak. İlk aşamada yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağı düzenlemeye başvurular e-Devlet üzerinden yapılacabilecek. 

Hiçbir evrak şartı gerekmeksizin yapılacak başvuruları ise SGK memurları değerlendirmeye alacak. Normal mesai saatlerinde yapılacak incelemelerin uzun süreceği ve halihazırda ertelemeler nedeniyle mağduriyet yaşayan EYT''lilerin daha fazla mağdur edilmemesi amacıyla SGK, EYT başvuruları için teyakkuz haline geçmiş durumda. 

BEŞ KATI FAZLA MESAİ ÜCRETİ ÖDENECEK

"SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete''de yayımlandı.

Yayınlanan karar ile EYT''lilerin başvuruları için kurumlarında mesaiye kalacak personele, geçirdiği her saat için ek ödeme yapılacak. Buna göre, Emeklilik Hizmetleri ve Sigorta Primleri genel müdürlükleri ile bunların taşra teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışmaları karşılığında ayda 50 saati geçmeyecek şekilde fazla çalışma ücreti ödenecek.

Ödenecek ücretlerde, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu''nun (K) cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin beş katı esas alınacak.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar