Antalya'da facianın eşiğinden dönüldü: Bir uçak daha gövdesi üzerine indi!

Antalya'da facianın eşiğinden dönüldü: Bir uçak daha gövdesi üzerine indi!
Corendon Havayolları'nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 tipi uçağı, Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inişi sırasında uçağın ön tekeri iniş esnasında patladı. Uçak, ön dikme üzerine indi.

Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının #XC1031 Köln - Alanya Gazipaşa inişinde ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonrası uçak ön dikme üzerine indi.

Corendon Havayolları'na ait 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağı, Köln'den Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inerken ön tekerleği patladı. Patlamanın ardından uçak, ön dikme üzerine iniş yaptı.

25.jpg

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı söz konusu olay hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 11.00 civarında Corendon Airlines'a ait Köln'den Gazipaşa'ya sefer yapan B738 tipi uçağın iniş yaptıktan sonra lastiği patlamış ve ön dikmesi hasar görmüştür. Uçakta bulunan toplam 184 yolcu ve 6 mürettebatın tahliyesi tamamlanmıştır ve herhangi bir yaralanma olmamıştır.

İlk incelemelere göre pistte herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Pist notları aktif durumda olduğundan beklenen uçuşlar Antalya'ya yönlendirilecektir. Teknik ekibin detaylı incelemesinin ardından uçağın pistten çekilme işlemi gerçekleştirilecektir."

ekran-alintisi.png

"GÖVDE ÜZERİNE İNİŞ YAŞANMADI"

Corendon Airlines tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Corendon Airlines'ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 sefer koduyla Köln'den Alanya/Gazipaşa'ya gerçekleştirdiği uçuşta, 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın iniş sırasında burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Ancak, uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuş olup, gövde üzerine bir iniş yaşanmamıştır. Yolcularımız merdivenlerle güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, 184 yolcu ve uçuş ekibinde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu bulunmamaktadır. Pistte de herhangi bir hasar tespit edilmemiştir.

69.jpg

Uçağın pistten çekilememesi nedeniyle Gazipaşa'ya yapılacak olan diğer uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na planlanan sonraki operasyonlarını Antalya Havalimanı'ndan gerçekleştirecektir. Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar