İslam Memiş altını olanlara seslendi: ''Hazırlığa başlayın! Yarın son gün''

İslam Memiş altını olanlara seslendi: ''Hazırlığa başlayın! Yarın son gün''
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, ons bazlı hareketlenmelerin ardından altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulunarak "2023'ün son düşüşü yarın yaşanacak. Artık başka alım fırsatı olmayacak" uyarısında bulundu.

Muharrem Kazer / Günboyu 

Bu hafta 2032 doları görerek son 13 ayın zirvesine çıkan xauusd paritesi, aynı zamanda gram ve çeyrek altında yükselişi tetikleyerek yeni rekorların kırılmasına neden oldu. 

Yaşanan  yükselişlerin ardından bir tarafta"Altın zirveye çıktı, elimdeki yatırımı satmalı mıyım?" soruları yer alırken, altın almayan yatırımcılarda ise "Yükselişler devam edecek mi? Altın için hala alım fırsatı mı?" şeklinde bir yaklaşık hakim. 

Yaşanan kararsızlığa dikkat çeken İslam Memiş, henüz Nisan ayında olmamıza karşın altında 2023 yılı için son alım fırsatının yarın ve pazartesi günleri olacağını iddia etti. ABD tarafında açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin ardından ons altında yeniden 1960 dolar seviyelerine bir çekilme beklediğini aktaran Memiş, şu sözlerle altın sahiplerine seslendi:

ONS ALTINDA YAZ AYLARINDA TARİHİ SEVİYELER GÖRÜLECEK

"Ons altın son 13 ayın zirvesinde. 2032 dolara kadar yükseldi. Yine bu yıl için 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz hatta 2350 doların üzerine ataklar da görebiliriz yaz aylarında. Ancak en kötü ihtimal, 2350 dolar seviyesinin bu yıl kaçınılmaz olduğunu hep beraber görmüş olacağız. Düşüşler alım fırsatı, özellikle ons altında 1960 ile 1930 dolarlık destek seviyelerini ifade ettim.

Dedim ki arkadaşlar, "Bu yükselişler sağlıksız, son iki haftadır yukarı yönlü ataklar gösteriyor ancak teknik olarak bir düzeltme ihtiyacı var. 1960 ile 1930 bantları arasında bir alım boşluğu kaldı, buralar test edilebilir. İlk kez altın alacak, altın alımını ihmal etmiş ve sürü psikolojisi ile altın fiyatları yükseldiğinde "Keşke ben de alsaydım" diye hayıflanan arkadaşlar çok biliyorsunuz. Bunlar hep alımı ihmal ederler, uyarıları dikkate almazlar ve tepede alım yapmayı severler. Bu arkadaşlar şu an itibariyle 2008 dolar seviyesinde ons altın, ABD''de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak o nedenle ben tekrardan 1960 dolar destek seviyesini ve alttaki rakamları takip etmeye devam edeceğim.

"2023 YILININ SON ALTIN FIRSATI YARIN VE PAZARTESİ"

Yani ons altın tarafında bugünden itibaren bir düşüş gerçekleşebilir. 2000 doların üzerinde bir alımın uygun olmayacağını görüyorum. O yüzden elinde dolar bulunduran arkadaşlar bunu fırsata çevirmeli ve altın almak için bugün, yarın ya da pazartesi bir fırsat yakalamış olacak.

Gram altının 1248 lira seviyesinde olduğunu görüyorsunuz ekranlarda. Gram şu an 1248 TL değil. 1271 ile 1278 TL aralığında şu anda hem bankalarda hem de Kapalıçarşı piyasasında. Burada da bir gerileme beklediğimi ifade etmekteyim. Geçen hafta da belirttiğim gibi ons nedenli gram altında da bir geri çekilme beklediğimi düşünmüştüm. Bugün ve pazartesi günü de beklediğimiz kar satışları gelir ve geriler ancak nereye kadar gelir? 1230 TL''ye düşer ancak. Artık 1200 TL''lere gelmesini zayıf görüyorum. Şunu tekrar etmekte fayda var. Bugün tarım dışı istihdam açıklandıktan sonra bence yılın son düşüşleri ve altın için son alım fırsatı olacaktır diye düşünüyorum.

"GRAM ALTINDA 1800 LİRALAR MUHTEMEL"

Gram altın alacak arkadaşlar için de bugünü, yarını ve pazartesi gününü değerlendirmeleri gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğer ons altın 2350 dolar seviyesini yukarı yönlü kırarsa, bu sefer gramda da 1500 seviyesi kırılacaktır. 1700 ile 1800 seviyelerine de ulaşılabilir böyle bir ihtimal mevcut tabii ki. Ons altından ve dolardan gelen destekle yukarı yönlü kırılım riski var ve bu ihtimal her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. 

Bu yüzden elinde altın bulunduran yatırımcılar, "Ben satarım, düşünce yerine koyarım" gibi düşünceler yanlış. Kesinlikle satış yapmaktan uzak durun çünkü yerine koyma şansınız olmayacak. Bunlar yanlış düşünceler." 

"GÜMÜŞDE BİR DÜŞÜŞ YAŞANMASI MUHTEMEL"

Son olarak emtia piyasalarına yönelik gümüş madeni hakkında konuşan İslam Memiş, altında olduğu gibi gümüş konusunda da teknik düzenlemelerin yaşanabileceğini ve aşağı yönlü bir direnç seviyesinin ortaya çıkabileceğini aktarırken, uzun vadede gümüş konusunda olumlu sözlerine devam ederek "2023''ün en karlı yatırım araçları altın ve gümüş olacaktır. Belki de gümüş, getiri bakımından altını dahi sollayacaktır" dedi. 

Konuşmanın başında yatırımcılara seslenen İslam Memiş, söylediklerinin hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çekerken, burada yapılan yorumların kişisel analiz ve tahminlere dayandığını, asla yapılan yorumlardan hareketle yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar