Emekli ikramiyelerine rekor zam! Hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Emekli ikramiyelerine rekor zam! Hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi belli oldu. 2018 yılından beri emeklilere yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyelerine bu yıl büyük bir zam yapılacak. Ödenecek zamlı tutar belli olurken, ikramiyelerin hangi tarihte hesaplara yatacağı da kesinleşti.

Türkiye''de 2018 yılında hayata geçirilen uygulama ile emekli vatandaşlara ''dini bayramlar'' ile sınırlı olmak üzere yılda 2 kez ikramiye ödemesi yapılıyor. 1000 TL olarak ödenmeye başlanan ikramiyeler, yıllar içerisinde artan enflasyonlara karşın zamlanmazken, ilk kez geçtiğimiz yıl yalnızca 100 liralık bir artış yapılmıştı.

Artan hayat pahalılığı karşısında ikramiyelerinin hiçbir değerinin kalmadığını ifade eden emeklilere müjdeli haber nihayet geldi. 

Kısa Dalga''dan Mehmet Çetingüleç, Ankara''da seçim kulislerinden edindiği bilgilere göre emekli ikramiyelerine %270 oranında zam yapılacak. İki bayram arasında gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerden önce EYT''lilerle birlikte sayıları 15 milyonu geçecek olan emekli vatandaşları memnun etmek isteyen iktidar, bu yıl emekli ikramiyelerinde rekor bir artış yapmaya hazırlanıyor.

BAYRAM BAŞINA 3 BİN TL ÖDENECEK

Kulislerde konuşulan rakamlar ise emeklilerin de beklentilerinin ötesine geçti. İktidarın en önemli seçim yatırımlarından biri olacak olan artışa göre emeklilere 3 bin TL''lik bayram ikramiyesi verilmesi planlanıyor. Bu ödemeler ile birlikte toplamda yıllık 6 bin liralık ikramiye ödemesi gerçekleşmiş olacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, Sosyal Güvenlik Kurumu''na dayandırılan haberlere göre Nisan ayının 2. haftasında, TC kimlik numarasının son hanesine göre emekli vatandaşların ikramiye tutarları, maaşlarını aldıkları banka hesaplarına yatırılacak. 

EYT''LİLER İLK KEZ İKRAMİYE ALACAK

28 Şubat''ta Meclis''e gelecek düzenleme ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaş da herhangi bir hak kaybı yaşamadan iki bayram ikramiyesi alabilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar