İran'daki kadınlara yasak dini lider Hamaney'inin torununa serbest: Torunu mini eteği ile New York'ta görüntülendi

İran'daki kadınlara yasak dini lider Hamaney'inin torununa serbest: Torunu mini eteği ile New York'ta görüntülendi

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in torunu, ABD'de mini etek giydiği bir görüntüyle gündeme geldi. Bu durum karşısında, İranlı protestocuların tepkisine neden oldu.

İran'da devam eden baskıcı rejime karşı yapılan protestoların ortasında, Ayetullah Hamaney'in torunu New York'ta mini etek giyerken görüntülendi.

Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüde, Hamaney'in torunu kolsuz, sırt dekolteli ve diz kapaklarına kadar uzanan siyah bir elbiseyle görülmekteydi.

Hamaney'in torunu, lüks bir araçtan inerken yüksek topuklu ayakkabılarını kullanmış ve elbisesinin etek boyunu daha da kısaltmak için çekiştirmişti. Arkadaşının gelmesini beklerken ise elbisesinin her tarafını kontrol etmeyi ihmal etmemişti.

5.jpg

Bu görüntü, İran'daki protestocular arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Çünkü İran'da İslam Hukuku Ceza Kanunu'na göre başörtüsü kuralını ihlal edenlere hapis cezası veriliyor, hatta bu kuralı ihlal etmeye teşvik edenler daha ağır cezalara çarptırılıyor.

CEZAİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR!

İran'da kadınlar için dini liderliğin belirlediği kıyafet kuralları bulunuyor. Bu kurallar, kadınların kollarını ve bacaklarını kapatacak şekilde giyinmelerini gerektiriyor. Özellikle başörtüsü ve uzun kıyafetler zorunlu.

Toplumda hükümetin uygulamalarına karşı çıkışlar ve protestolar çok sıklıkla gündemde yerini alırken, bununla birlikte, yasalar genellikle bu tür kıyafet kurallarına uyulmasını zorunlu kılıyor. İranlı kadınların bu kurallara uymaması halinde, cezai yaptırımlar uygulanıyor.

58.jpeg

Geçtiğimiz yıl, İran Meclis'i, sıkı giyim kurallarına uymayan kadınlara verilen para ve hapis cezalarını artıran tartışmalı yeni yasayı onayladı.

Yasaya göre, "uygunsuz" giyinen kadınlar 10 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

İlgili Haberler