750 küçükbaş hayvan enkaz altında kaldı: Aksaray'da mandıra faciası!

750 küçükbaş hayvan enkaz altında kaldı: Aksaray'da mandıra faciası!
Aksaray’da şiddetli yağışların etkisiyle bir mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın enkaz altında kaldığı bildirildi. Olayın ardından kurtarma ekipleri hemen harekete geçerek hayvanları kurtarmak için çalışmalara başladı.

Aksaray'da üç gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağışlar bir dizi olumsuzluğa yol açarken, sel ve su baskınlarının ardından bugün Yeşilova beldesinde bulunan bir mandıra çöktü. Olay yerinden gelen ilk incelemelere göre mandıra enkazı altında, 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bildirildi.

aw197405-02.jpg

Yeşilova beldesindeki bu acil durum üzerine vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. İhbarın ardından olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, iş makinelerinin de yardımıyla kurtarma çalışmalarına hemen başladılar.

aw197405-01-1.jpg

Mandıra enkazında halen devam eden kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, "Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucunda bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz tamamlandıktan sonra net sayı belli olacak" dedi.

aw197405-01.jpg

Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise "Bölgede üç gündür devam eden yağışlar nedeniyle mandıramız çöktü. 750'ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadarının zarar gördüğünü henüz bilmiyoruz. Sabah yapılan sayım sonucunda netleşecek. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

aw197405-04.jpg

aw197405-05.jpg

aw197405-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar