Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkutan dolar tahmini: ''Seçim 2. tura kalırsa...''

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkutan dolar tahmini: ''Seçim 2. tura kalırsa...''
Ekonomist Atilla Yeşilada, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilginç bir değerlendirmede bulundu. Yeşilada, seçimin 2. tura kalması halinde Merkez Bankası'nın kasıtlı olarak doları yükseltebileceğine dikkat çekti.

Ekonomist Atilla Yeşilada, 14 Mayıs''ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik gündemi sarsacak bir iddiada bulundu.

İlk turda hiçbir adayın yüzde 50''nin üzerinde oy alamaması ve seçimlerin ikinci tura kalması halinde Türkiye''yi korkutan bir senaryonun yaşanabileceğine dikkat çeken Yeşilada, 2. tur oylaması için aradan geçecek 14 günde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB), seçmende istikrarsızlık ve panik yaratmak için dolar kurunu kontrollü bir şekilde yükseltebilme ihtimaline vurgu yaptı. 

Yeşilada, yaşanma ihtimali olan dolar senaryosu için şu ifadeleri kullandı...

"MERKEZ BANKASI GÜVENSİZLİK YARATMAK İÇİN DÖVİZİN YÜKSELMESİNE MÜSADE EDER Mİ?"

"Önce parlamento seçimleri açıklandı ve diyelim ki Millet İttifakı + HDP 301 veya daha fazla sandalye sahibi oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de 2. tura kaldı. Peki bu durumda Merkez Bankası, döviz tutmayı mı tercih eder yoksa bırakalım döviz nereye giderse gitsin şeklinde mi karar alır? Yani yeni hükümete mi yaranmaya çalışır, yoksa Erdoğan''ın cumhurbaşkanı seçilmesine yönelik bir hamle mi yapar? 

İnsanlar belki güvensizliğe kapılırsa yeniden başkanımıza oy verir diye bilinçli olarak dövizin yükselmesine mi müsade eder? Bu sorulara cevap vermek çok güç. Bekir Ağırdır diyordu bu yüzden, seçimin ilk turda bitmesi lazım diye. Elbette siyaset öyle gerektiriyorsa yapılacak bir şey yok ancak o dönem çok tehlikeli bir dönem." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar