Erdoğan canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşına zam yapıldı! İşte yeni rakam

Erdoğan canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşına zam yapıldı! İşte yeni rakam
Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV-Star TV ortak yayınında en düşük emekli maaşının 5500 liradan 7500 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşlarının 2000 TL zam yapılarak 7500 TL seviyesine çıkarıldığını duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 LİRA OLACAK

En düşük emekli maaşına zam yapacaklarını belirten Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Erdoğan, en düşük emekli ücretine yapılan zammı açıklamasına karşın, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı sorusunu yanıtsız bıraktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün yaptığı açıklamada bayram ikramiyelerine büyük bir zam geleceğini açıklamıştı. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce, 2 milyon 250 bin EYT''linin de eklenmesiyle birlikte sayıları 15 milyonu geçen emekliler, seçmen grubunun da en kalabalık dilimini oluşturuyor. 

Seçim öncesi emekli vatandaşları ikna etmek için çalışmalara hız veren iktidar, en düşük emekli maaşı hamlesinin yanı sıra bayram ikramiyeleri için de rekor bir artış planlıyor. Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında yaptığı açıklama ile geçen yıl 1100 lira olarak ödenen bayram ikramiyesinin bu yıl 3000 ile 5000 lira arasında bir seviyeye çıkarılacağını iddia etmişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar