EYT'lilere nisan ayında 5 ödeme birden yapılacak! Yeni emeklilerin cebi dolup taşacak

EYT'lilere nisan ayında 5 ödeme birden yapılacak! Yeni emeklilerin cebi dolup taşacak
Meclis'te kabul edilerek yasalaşan EYT düzenlemesi ile emekli olacaklara nisan ayı içinde tam 5 ödeme birden yapılacak. Üst üste gelen müjdelerin ardından, yeni emekli olacak EYT'lilerin ödeme takvimleri de belli oldu.

28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nden (TBMM) geçerek yasalaşan EYT tasarısı, ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu açmış oldu. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilik başvuru sürelerinde sona yaklaşılırken, Nisan ayında emekli maaşı alacak emekli adayları için de müjdeler üst üste geldi. 

EYT''LİYE NİSAN''DA TAM 5 ÖDEME BİRDEN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamına girenler için ilk aylık ödemesinin nisan ayında olacağı ifade edilmişti. Söz konusu sürecin ardından SGK İzmir İl Başkanı Yavuz Kurt, nisan ayının ilk haftalarında EYT''lilere tahsis edilecek numaralara göre, ilk maaşların 17-26 Nisan arasında hesaplara aktarılacağını açıkladı. 

Ancak yapılacak tek ödeme bu olmayacak. Maaşın yanı sıra halihazırda çalışma hayatına devam eden ve şu andaki işinde bir yıldan fazladır bulunanlar için kıdem tazminatı ödemesi de yapılacak. 

Kıdem tazminatının yanı sıra emekli olacak vatandaşlar, varsa yıllık izinlerinin ücretini de nisan ayında hesaplarında görebilecek. Bu 3 temel ödemenin yanında, 2 ek ödeme ise şu şekilde:

2 EK ÖDEME DAHA KAPIDA

Emekli aylığını 3 yıl boyunca aynı bankadan almaya söz veren emekliler, şu anda özel bankaların sunmuş olduğu ve 10 bin TL''ye varan promosyon kampanyalarından da yararlanabilecek. 17-26 Nisan arasında yapılacak maaşların ardından, 3 gün içerisinde de emekli promosyonları hesaplara aktarılacak ve bu şekilde Mayıs ayı gelmeden EYT''liler için bir ödeme fırsatı daha ortaya çıkmış olacak. 

Beşinci ödeme ise, nisan ayının ilk iki haftasında verilecek olan bayram ikramiyeleri olacak. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre, AKP''nin seçime güçlü girebilmek için 1100 lira olarak ödenen ikramiyeleri, 3000 TL''ye çıkarma planı bulunuyor. Ramazan ve kurban bayramlarında yapılacak 2 ödemeden de faydalanacak olan EYT''liler, 2018 yılından beri ödenen ikramiyelerden de kesintisiz olarak yararlanabilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar