Staj ve çıraklık mağdurları Ramazan ayında çifte bayram yapacak! Meclis'e gelecek madde belli oldu

Staj ve çıraklık mağdurları Ramazan ayında çifte bayram yapacak! Meclis'e gelecek madde belli oldu
EYT düzenlemesine dahil edilmeyen staj ve çıraklık sigortalı 250 bin vatandaş için yüzleri güldüren haber geldi. Meclis'e gelecek torba yasanın 2. maddesinde staj mağdurlarının yer alacağı iddia edildi.

28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclis''inden (TBMM) geçerek yasalaşan EYT düzenlemesi, ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik kapısını açacak. Tasarıda yer almayan staj ve çıraklık mağdurlarına ise müjdeli haber bugün yapılan paylaşım ile geldi. Ramazan bayramından önce Meclis''e gelmesi beklenen torba yasanın 2. maddesi ile stajyerlerin emeklilik haklarının düzenleneceği iddia edildi. 

ERDOĞAN BUGÜN DUYURDU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile 45 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, söz konusu atamaların TBMM''ye gelecek torba yasanın 1. maddesinde yer alacağını belirtirken, 2. madde içinse kullandığı emoji staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandırdı. 

Cumhur İttifakı''nda yer alan pek çok isimle yakın ilişkileri bulunan Önal, aylardır pek çok kez EYT konusunda staj mağduriyetinin çözüleceğini iddia etmişti. Son olarak torba yasa ile Meclis''te mağduriyetlerin giderileceğini aktaran Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Torba yasa 1. Madde :45.000 öğretmen ataması hayırlı olsun 2.madde...." ifadelerini kullandı. 



"MART SONU YA DA NİSAN BAŞINDA YÜRÜRLÜKTE OLACAK"

Önal, getirilecek torba yasada uzman çavuşların özlük haklarına yönelik iyileştirmelerin de yer alacağını belirtirken, 14 Mayıs seçimlerinden önce Meclis''in kapanacağına işaret ederek "Bu nedenle torba yasa Mart''ın sonunda ya da nisan ayının başında gelecektir" dedi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarına göre, staj girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlamış olsa da, stajyerlerin sigorta kolunda "kısa süreli çalışan" olarak gösterilmesi nedeniyle emeklilik haklarından faydalanması mümkün olmuyor. TBMM''de yapılacak ufak bir değişiklik ise, kısa süreli çalışma statüsünü uzun süreliye çevirecek ve staj mağdurları başka herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duymaksızın EYT ile emeklilik başvurusu yapabilecek. 


????

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar