Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! SGK resmen açıkladı: Tüm ödemeler ertelendi

Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! SGK resmen açıkladı: Tüm ödemeler ertelendi
Herhangi bir işe girerken ya da çeşitli başvurularda istenen 'borcu yoktur' yazısını alabilmek için, mevcut borcun yüzde 10'u tutarında ödeme yapma zorunlulu Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren "Tahsilat Genel Tebliği"ne göre, vergi dairelerine borcu olan mükellefler borçlarını ödemede çok zor duruma düşmüşlerse taksitle ödeme talebinde bulunabiliyor.

Tebliğde, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun''un Bakanlığa verdiği yetki kapsamında uygulanan, kamu kurum ve kuruluşlarınca bazı ödemeler yapılmadan önce hak sahibinin vergi dairesine borcunun bulunmaması şartına ilişkin esaslar yer alıyor.

BÜTÜN VERGİ MÜKELLEFLERİ DAHİL EDİLDİ

Buna göre, yapacakları ödemelerde "Borcu yoktur" belgesi arama zorunluluğu bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra,  31 Temmuz''a kadar depremler kapsamında yapacakları ödemelerde bu belgeyi aramayacak. vergi dairelerine borcu olan mükellefler de ''borcu yoktur'' yazısı alabilmek için herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmayacak. 

Bu kapsamda ilgili kanuna göre borcu taksitlendirilenler, başka borçları bulunmuyorsa, taksitlendirilen borçlarının yüzde 10''unu ödemeden "borcu yoktur" yazısını alabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar