EYT düzenlemesinde flaş değişiklik! Meclis'e geleceği tarih netleşti

EYT düzenlemesinde flaş değişiklik! Meclis'e geleceği tarih netleşti
Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili geri sayım başlarken yeni bir gelişme de yaşandı. EYT hakkında iki yeni düzenlemeye gidileceği iddia ediliyor.

28 Şubat''ta meclis çalışmalarına başlayacak. Meclisin ilk gündem maddesi EYT düzenlemesi olacak. Deprem nedeniyle meclisin kapanması EYT görüşmelerini ertelemişti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre EYT düzenlemesinde iki yeni değişiklik yapılacağı iddiası yapıldı. SSK''lılar için kademeli prim şartının 5 bin güne indirilmesi olacağı ifade ediliyor.

Yine Genel Kurul''a gelecek EYT düzenlemesinde kısmi emeklilik için de yaş şartının 8 Eylül 1999 öncesinde olduğu gibi kadınlarda 50 erkeklerde 55 olması isteniyor.

Diğer taraftan depremlerde hayatını kaybeden ve bu hakları kazanmış olan vatandaşların maaş bağlanması hak sahiplerine yapılacağı ifade ediliyor.

Komisyondan geçen düzenleme ile 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış vatandaşlar primlerini tamamladıklarında yaş şartı olmadan emeklilik hakkı kazanacaklar. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemeden 5 milyona yakın sigortalının yararlanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar