Yükselişe geçen altın bu seviyeye kadar durmayacak! İslam Memiş hazırlanın diyerek uyardı

Yükselişe geçen altın bu seviyeye kadar durmayacak! İslam Memiş hazırlanın diyerek uyardı
Türkiye'de altın konusunda fikirleri en çok merak edilen isimlerin başında gelen ekonomist İslam Memiş, yeniden yükselişe geçen altın sonrası iddialı konuştu. Altın sahiplerine "Hazırlığa başlayın" mesajı veren Memiş, altında bu seviyelere çıkılana kadar yükselişin devam edeceğini ifade etti.

Altın sahipleri için kabus gibi geçen Şubat ayı, teselli ikramiyesi ile sona ermek üzere. Gün içerisinde 1804 dolara kadar düşen ons altın, yeniden 1830 dolar bandını zorlarken, altında yükseliş trendi için iyimser tahminler de gelmeye başladı. 

2023''e rekor üstüne rekor kırarak başlayan altın, uluslararası piyasalarda yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Yılın başında kazandırdıklarını, ani düşüşlerle sıfırlayan altın için yeniden boğa sezonunun yaklaştığı ifade edildi. Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftalardır yaptığı uyarılara dikkat çekerek "Küçük yatırımcıya sakın panik satışı yapmayın demiştim. Şu an altın yeniden kımıldanmaya başladı ancak bu yükseliş buzdağının görünen kısmı. Altın çok daha hızlı ve kararlı bir yükseliş yaşayacak ve ocak ayında gördüğü zirveyi de ekarte edecek" ifadelerini kullandı. 

GRAM ALTIN SAHİPLERİNE İŞTE BÖYLE TUZAK KURULDU

Piyasada yaşanan dalgalanmaların ve keskin düşüşlerin tamamında zarar edenlerin yalnızca küçük yatırımcılar olduğunu hatırlatan Memiş, bu tür fiyat dengelemeleri esasen küçük yatırımcı için kurulan bir tuzaktır. Özellikle gram altın sahibi vatandaşlar, altındaki düşüşe aldanarak ellerindekilere ucuzdan çıkarma yoluna başvurdular. Bu kişiler için çok pişman olacakları günler yakında gelecek" dedi. 

2023 YILINDA EN ÇOK O KAZANDIRACAK

Altının 2023 yılında en çok kazandıracak yatırım araçlarından biri olduğunu ifade etmesine karşın Memiş, gümüş madeninin getiri bakımından altını geride bırakacağını ifade ederek, "Son 2 yılda 6 kat yükselmiş bir yatırım aracı ve bu yükselişi durdurması için ortada hiçbir sebep yok. Evet, altın bu yıl iyi kazandıracak ancak tahminimce gümüş, altını dahi sollayacaktır" şeklinde konuştu. 

Yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, yatırımcılara soğukkanlılık tavsiyesinde bulunurken, düşünerek hamle yapmanın önemini vurguladı. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar