Prim mağduru EYT'lilere müjde! Meclis'e gelecek ek madde belli oldu

Prim mağduru EYT'lilere müjde! Meclis'e gelecek ek madde belli oldu
Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle haftalardır ertelenen EYT düzenlemesi 28 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Yasalaşacak EYT tasarısına eklenen 'kademeli prim sistemi' nedeniyle emekli olamayacak yüz binlerce vatandaş için ise müjdeli haber geldi.

Şubat ayının ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçerek Meclis''te oylanmak için gün bekleyen EYT düzenlemesi, Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından üç kez ertelenmişti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın son olarak 28 Şubat tarihini işaret etmesi ve toplanacak Meclis''in ilk gündem maddesinin EYT düzenlemesi olacak olmasıyla birlikte yapılacak değişiklikler de günyüzüne çıkmaya başladı.

EYT''DE 5000 PRİM GÜNÜNE GERİ DÖNÜLÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından düzenlemenin 8 Eylül 1999 tarihinden önceki şartlar ile çıkacağı söylenmiş olsa da, Meclis''e gelen ilk maddelerde ''kademeli prim sistemi'' olduğu ve birçok EYT''linin emekli olabilmek için yıllarca beklemesi gerekeceği ortaya çıkmıştı. İşte bu mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarda son aşamaya gelindi.

İktidara en yakın yayın organlarından biri olan Sabah Gazetesi''nden Faruk Erdem''in haberine göre, Meclis''e gelecek düzenleme için 2 kritik değişiklik yapılması gündemde. Bu değişikliklerden ilki, yüz binlerce vatandaşın sorununu çözecek olan prim gün sayısı şartının 5000''e sabitlenmesi şeklinde gerçekleşecek. 

HAYATINI KAYBEDEN EYT''LİLERİN AİLESİ EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPABİLECEK

EYT düzenlemesinin yasalaşmasına günler kala, emeklilik için bekleyen 2 milyon 250 bin vatandaş arasında yer alan ve yaşanan deprem felaketleri nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin ailelerinin de çıkacak ek madde ile EYT başvurusu yapabilmesinin önü açılacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar