EYT'lilere bayram ikramiyesi şoku! Yapılacak zamdan yararlanamayacaklar

EYT'lilere bayram ikramiyesi şoku! Yapılacak zamdan yararlanamayacaklar
EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçerek yasalaşmasıyla birlikte ödenecek ilk maaşların da tarihi ortaya çıktı. Üst üste gelen iyi haberlerin ardından EYT'liler 'bayram ikramiyesi' konusunda ortaya atılan iddia ile şoka uğradı. Detaylar haberimizde...

28 Şubat''ta yapılan TBMM oturumunda bütün siyasi parti gruplarının oy birliği ile kabul edilen EYT düzenlemesi, Resmi Gazete''de yayımlanmak için gün bekliyor. Kararın yayımlanmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuruların alınacağı ilan edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün yaptığı duyuru ile EYT''de ilk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılacağının haberini verdi.




Üst üste gelen müjdelerin ardından EYT''liler hakkında şok bir iddia ortaya atıldı.  2018 yılında emeklilere yılda 2 kere olmak üzere ödenmeye başlanan "bayram ikramiyesi" uygulaması, ilk kez geçtiğimiz yıl zamlanarak 1100 liraya yükseltilmişti. Bu yıl iktidara yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, ödenecek ikramiyelerin 2000 liranın üzerine çıkarılmasına kesin gözüyle bakılırken, EYT''lilerin bu artıştan yararlanamayacağı iddia edildi.

Söz konusu iddiaların ardından Habertürk''te yer alan tabloda da "EYT''lilere 1100 lira bayram ikramiyesi ödenecek" ifadesinin yer alması, emeklilik heyecanı yaşayan 2 milyon 250 bin vatandaşın hevesini kursağında bıraktı.



EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Nisan ayının 2. haftasında, emeklilerin TC kimlik numaralarının son rakamına göre sıralı şekilde ödenmesi beklenen emekli ikramiyeleri hakkında net tutarı, ilerleyen günlerce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın duyurması bekleniyor. 14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimlerden önce 15 milyonu aşan emekliyi memnun etmek isteyen iktidarın, bu yıl ikramiye ödemelerinde bir rekor artışa imza atacağı beklenmekte. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar