Rahatsızlanan yolcuyu acile böyle yetiştirdiler

Rahatsızlanan yolcuyu acile böyle yetiştirdiler
Sakarya'nın Karasu ilçesinde iki farklı minibüs şoförü araçlarında rahatsızlanan ve yaralanan yolcuları güzergahlarının dışına çıkarak hastaneye yetiştirdi.

Karasu şehir içi minibüs durağında görevli olan iki şoför rahatsızlanan bir çocuk ile fenalaşan bir kadını araçlarına aldıktan sonra anında harekete geçerek Karasu Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi.

Olayın tanıklarından biri olan dolmuş şoförü Gürcan Fırıncıoğlu yaşananları şu sözlerle aktardı: "O gün hastane hattında çalışıyorduk. Arabamızda bir çocuğun rahatsızlandığını fark ettim. Hiç düşünmeden aracın istikametini acil servise çevirdim ve yolcular varken hasta çocuğu hastaneye yetiştirdim. Hastayı, sağlık görevlilerine teslim ettik ve istikametimize devam ettik. Tekrar böyle bir olay yaşansa eminim ki bütün şoförlerin de aynı hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum."

54.jpg

Benzer bir olayı yaşayan diğer dolmuş şoförü Seydi Dalkılıç da deneyimlerini paylaştı: "Olay günü yolcumuz hastane kavşağında ineceğini belirtmişti. İki üç durak kala yolcu fenalaştığını söyledi. Ben de insani görev olarak bayılmak üzere olan yolcuyu hastaneye yetiştirdim. Bir bayan yolcudan rica ettim, hasta bayanı tuttular ve acile yetiştirdik. Hatta bir yolcu da gönüllü refakatçi kaldı. Biz yine yolumuza devam ettik."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar