İslam Memiş gizli planı açıkladı! Altın sahiplerine böyle tezgah kurulacak

İslam Memiş gizli planı açıkladı! Altın sahiplerine böyle tezgah kurulacak
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bu hafta itibariyle yeniden yükselişe geçen altın konusunda kritik açıklamalarda bulundu. Memiş, altın sahipleri için yeni bir tuzak kurulacağını belirterek, bu hataya düşmemek için yapılması gerekenleri anlattı.

2023 yılına yaptığı hızlı başlangıcın ardından, 5 hafta üst üste değer kaybeden altın yeniden yükseliş trendine girdi. Ons altının gün içerisinde 1844 dolara kadar tırmandığı görülürken, Türkiye''de altın alanında en uzman isimlerden biri olan İslam Memiş''ten yeni uyarılar geldi.

Altın yatırımcısına seslenen Memiş, yükseliş trendinin yeniden başlamasının oldukça beklenen bir gelişme olduğunun altını çizerek "Bu yükseliş çok daha uzun süreli ve istikrarlı gerçekleşecek. Ancak son bir ayda yaşanan düşüşlerde yapılan panik satışlarından ders almayan yatırımcılar, altında gelecek aylarda yaşanacak fiyat dengelemelerinde de aynı hatayı yapmamalı" ifadelerini kullandı. 

"ALTIN SAHİPLERİNE BU ŞEKİLDE TEZGAH KURULACAK"

Memiş, hem ons altında bir yükseliş beklediğini hem de Türkiye''de bir süredir yatay seyir halinde olan dolar kurunun yukarı yönlü hareket edebileceğini belirterek, altın yatırımcısının bu iki yükselişten de gelir sağlayacağını açıkladı. Şubat ayında yaşanan düşüşlere benzer bir trendin mart sonu ya da nisan başında yeniden gözlemlenebileceğini belirten Memiş, "Yine aynı tuzağa düşerek altını dip seviyeden satan küçük yatırımcı en büyük kaybeden olacak. Uzun vadeli işlemlerde, panik satışı yapmanın telafisi yok" şeklinde konuştu.

ALTIN VE GÜMÜŞ 2023''ÜN YILDIZI OLACAK

Önümüzdeki aylara küresel çapta damga vurmasını beklediği yatırım araçları arasında ilk sıraya altın ve gümüşü koyduğunu ifade eden usta ekonomist, gümüş için "Altını bile sollayacak" iddiasında bulundu. Son 2 yılda yatırımcısına yüzde 600 kar getiren gümüş madeninin bu yıl da rekora koşacağını belirten Memiş, yaptığı yorumların yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar