Staj mağdurları Mart'ta emekli olacak! Uzman isimden EYT için kesin tarih

Staj mağdurları Mart'ta emekli olacak! Uzman isimden EYT için kesin tarih
28 Şubat'ta düzenlenen Meclis oturumunda kabul edilerek yasalaşma sürecine giren EYT düzenlemesinde yer almayan staj ve çıraklık mağdurları, paylaşılan müjdeli haber ile ümitlendi. Staj ve çıraklık sigortasının yasal düzenleme ile mart ayı bitmeden TBMM'ye geleceği ortaya çıktı.

28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu''nda kabul edilerek, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete''de yayımlanacak olan EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olmaya hak kazanacak.

Düzenlemeye getirilen "8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olmak" maddesinden, staj faaliyetinin iş girişi sayılmaması nedeniyle yararlanamayan staj ve çıraklık sigortası mağduru yaklaşık 250 bin vatandaşınsa EYT için umutları bitmiş değil. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatları üzerine uzmanlaşmış olan Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, staj ve çıraklık konusunda haber bekleyen mağdurlara müjdeyi verdi.

"MART AYINDA EMEKLİ OLACAKLAR"

Önal, mart ayı bittiğinde EYT konusunda hiçbir mağduriyet kalmayacak. Net söylüyorum, 31 gün var bu ayın bitmesine. Bu ay bitmeden, Meclis''e gelecek torba yasa ile stajyerlerin sigorta statülerinde değişikliğe gidilecek ve EYT kapsamına dahil edilecekler" ifadelerini kullandı.

Hükümetin staj mağdurlarına yönelik çalışması olmadığını ve staj konusunda hiçbir gelişme yaşanmayacağını iddia eden meslektaşlarını sert şekilde eleştiren Önal, "Bunların hiçbir şey bildiği yok. Dün de AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''a sordular, işte şu dernek böyle dedi, bu dernek böyle dedi diye. Elitaş çıkıp, ''Biz stajı farklı bir başlık olarak değerlendiriyoruz'' dedi. Çıkmayacak, böyle bir çalışma yok falan demedi. 

"31 GÜNLÜK GERİ SAYIM BAŞLADI! MART SONUNDA GÖRECEĞİZ KİMİN DEDİĞİ DOĞRUYMUŞ"

Önal, sözlerine "Utanmadan ''böyle bir çalışma yok, staj çıkmayacak'' diyorlar. Şu yasa bir çıksın, göreceğiz kimin dediği doğruymuş." sözleriyle devam ederken, konuşmasını "Size boş vaad, çıkmayacak diyorlar. Bırakın desinler, bunları inandırmak gibi bir zorunluluğa girmeyin ve ikna etmeye çalışmayın. Mart ayından itibaren geri sayım başladı. 31 gün var. Mart''ın sonunda konuşuruz bakalım, çözülecek mi çözülmeyecek mi?" şeklinde tamamladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar