Eksik primi olanlar için SGK'dan son dakika kararı! SGK memurlarına resmen talimat verildi

Eksik primi olanlar için SGK'dan son dakika kararı! SGK memurlarına resmen talimat verildi
EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesine saatler kala, SGK'da yüz binlerce insanın kaderini belirleyecek son dakika gelişmesi yaşandı. Canlı yayında SGK'nın bahçesine kurulan masalara EYT için prim tablosu yerleştirildiği görüntülendi.

2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan EYT düzenlemesi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu''nda milletvekillerinin oylamasına sunulacak. 

Düzenlemeye sonradan eklenen ve yüz binlerce kişinin emekliliğini ileri bir tarihe erteleyecek olan ''kademeli prim'' konusunda ise çok kritik bir gerçek gözler önüne serildi.

SGK MERKEZLERİNE PRİM TABLOLARI ASILDI

İktidara yakın basın kuruluşlarının başında gelen ATV Haber''in aktardığına göre, Meclis''ten geçtikten sonra EYT başvurularını alacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu''nda hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, SGK''nın Ankara''da bulunan merkezinin bahçelerine EYT düzenlemelerini inceleyecek personel için ek masalar kurulduğu ve bu masalarda ''kademeli prim tablosu'' olduğu gözler önüne serildi.

Prim mağdurlarının son dakikaya kadar kalkacağını düşündüğü kademeli prim sisteminin uygulanacağını gözler önüne seren bu gelişme sonrasında emeklilik hayali kuran yüz binlerce vatandaş, EYT kapsamına girebilmek için birkaç yıl daha beklemek zorunda kalacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çıkarılacak düzenlemenin 8 Eylül 1999 öncesindeki hakları kapsayacak şekilde tasarlanacağını ifade etse de, 5000 prim gününe sahip birçok EYT''li emeklilik hakkından faydalanamayacak. 

İşte masalara yerleştirilen EYT prim tabloları




FİZİKSEL BAŞVURU MÜMKÜN OLACAK

EYT''liler başvurularını yapmak için SGK''ya gitmek zorunda olmamasına karşın, isteyen vatandaşlar emeklilik başvuru formunu bu bahçelere yerleştirilen masalardaki görevlilere vererek fiziksel başvuru da yapabilecek. 

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemenin Meclis''ten bütün siyasi partilerin mutabakatı ile tek oturumda geçmesi, Mart ayı başında da yürürlüğe girmesi bekleniyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar