Son günlerde geldi: EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarının önündeki engeller kalkıyor

Son günlerde geldi: EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarının önündeki engeller kalkıyor
Milyonlara EYT'linin beklediği yasanın Meclis'e gelmesi an meselesi iken heyecanlandıran haber çırak ve stajyer mağdurlarından geldi. İktidara yakın kaynaklar EYT yasasının ilk açıklandığı şekliyle kabul edilmeyeceğini sızdırırken, ilk detaylar da belli oldu.

Tüm Türkiye''nin bir şekilde haberdar olduğu EYT yasa tasarısında artık son günlere girildi.

AKP hükümetinin Meclis''e sunduğu metin gerek EYT''lilerin gerekse de muhalefetin tepkisini çekerken, yasanın son virajda değişebileceği iddia edildi.

HÜKÜMETE YAKIN KAYNAKLAR SIZDIRDI

Hükümete yakın kaynaklar söz konusu yasanın vatandaşı memnu etmemesi üzerinde değişiklikler olabileceğinin altını çizerken, yasanın ilk haliyle kalmayacağını ve prim gibi konularda da değişiklik olabileceğini belirtti.

EYT yasa teklifinin ilk maddesinde, emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlar için sosyal sigorta prim teşviki yer alıyor. İkinci maddesinde, yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emekli olması, üçüncü maddesinde ise taşeronlardan kamu sektörüne geçenlerin emekliliğinin isteğe bağlı olması bulunuyor.

Yürürlülük maddeleriyle 4 maddeden oluşan EYT yasası komisyonda değiştirilmeden kabul edilmişti. Genel Kurul''da SSK''lılar için kademeli prim şartının 5 bin güne indirilmesi, Yine kısmi emeklilik için de yaş şartının 8 Eylül 1999 öncesinde olduğu gibi kadınlarda 50 erkeklerde 55 olması gibi değişiklikler yapılması bekleniyor.

ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK!

Twitter''da yaptıkları etkinliklerle iktidara ve muhalefete seslenen Stajyerler, çıraklar, EYT''liler, 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik yoksa oy da yok diyerek emekliliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor. meklilik şartlarını tamamlamış ancak SGK girişi, madde değişikliği gibi çeşitli nedenlerle emekliliklerinin önünde engel bulunan bu mağdur kitlelerin seçim öncesi kazanılmış haklarına kavuşması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar