Merkez Bankası resmen açıkladı: İşte 2 gün sonra görülecek dolar kuru!

Merkez Bankası resmen açıkladı: İşte 2 gün sonra görülecek dolar kuru!
Dolar kuruna yaptığı arka kapı müdahaleleri ile bilinen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekonomi alanında kritik roller oynayan piyasa aktörleri ile yapmış olduğu 'beklenti anketi' sonuçlarını yayınladı. Merkez Bankası'nın yayınladığı rapora göre 2 gün sonra ve yıl sonunda oluşması beklenen dolar kuru da ortaya çıkmış oldu.

Türkiye''de siyasi tartışmaların odağından ayrılmayan ve sıklıkla AKP''nin ekonomiye müdahaledeki maşası olmak ile itham edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her ay düzenli olarak yayınladığı ''beklenti anketi'' sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan birçok piyasa aktörünün yer aldığı ankete göre şubat ayı ve 2023 yılının sonunda görülecek dolar kuru da ortaya çıkmış oldu.

14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimlerin öncesinde dolar kurunu baskılamak için elindeki tüm araçlarla yoğun bir çaba sergileyen Merkez Bankası, son olarak Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından piyasaya 7 milyar dolar giriş sağlamış ve artış sinyali veren dolar kurunu baskılamayı başarmıştı. Uzun bir süredir yatay seyir izleyen dolar kuru için beklenti anketine katılan ekonomistler ve yatırımcılar, ilgi çekici tahminlerde bulundu.

2 GÜN SONRA DOLAR BU SEVİYEYİ GÖRECEK

Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? sorusuna yanıt veren yatırımcıların cevaplarından alınan ortalamaya göre Şubat 2023 sonunda dolar kuru 18,8597 seviyesine gelirken, dolar kuru 2023 yılını 23,1161 seviyesinde kapatacak. 

Ayrıca, tüketici enflasyonu beklentisi sorulan uzmanlar bu soruya ise, Ocak-Aralık tarihleri arasında yüzde 32,46 tüketici enflasyonu beklediklerini belirterek cevap verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar