Selçuk Geçer'den korkutan dolar uyarısı! Çarpan krizi dolar kurunu yıkıp geçecek

Selçuk Geçer'den korkutan dolar uyarısı! Çarpan krizi dolar kurunu yıkıp geçecek
Ekonomi ve dolar kuru üzerine dikkat çekici yorumları ile bilinen ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak krizin ekonomiyi yıkıp geçeceğini belirtti. Geçer, kurda yaşanacak fırlama için 'an meselesi' ifadesini kullandı.

Dolar kuru üzerine yaptığı açıklamalar nedeniyle AKP''ye yakın medya tarafından hedef gösterilen ve geçmişte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Selçuk Geçer, olay yaratacak bir açıklamaya daha imza attı. 

Youtube kanalından yaptığı yayında, "ekonomik kriz ve dolar şoku yıkıp geçecek" başlığını kullanan Geçer, Türkiye ekonomisini çok zorlu bir sürecin beklediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın silahında artık mermi kalmış durumda değil. Son barutlarını da 14 Mayıs''ta yapılacak seçime kadar harcamaya hazırlanıyorlar. Normal şartlarda 25 liranın altında olması mümkün olmayan dolar kuru, göstermelik de olsa hala 19 sınırının altında tutuluyor. Türkiye''nin mevcut ekonomik politikalarla bu çarkı sürdürme ihtimali yok. 

Türkiye için bir numaralı sıkıntı şu anda sıcak para bulamıyor olması. Uluslararası piyasalarda Türkiye''ye yönelik bir tepki var çünkü Türkiye, açık bir şekilde Rusya-Ukrayna savaşında taraf oldu ve yanlış karar verdi. Bu yaptığını birkaç yıl önce yapsa, hem Rusya''ya hem ABD''ye aynı mesafeyi korusa bunu anlayışla karşılardım ancak bütün dünya bir noktada hizalanmışken, AKP hükümeti yine yanlış olanı yaparak Batı''ya cephe aldı. 

DOLAR KURU 36 TL OLACAK

Üzerine İsveç ve Finlandiya''ya karşı tutumumuz da tuzu biberi oldu. AKP''nin bu çarkı sıcak para gelmeden sürdürebilmesinin artık imkanı yok. Seçimlerden sonra düşük ihtimal gözükse de AKP''nin yeniden kazanması halinde dolar kuru 1 ay geçmeden 25 lirayı bulacak. Yıl sonu içinse uluslararası bankaların tahmini tam 36 TL. 

Aylardır süren yatay harektelilik sebebiyle dolardan kaçan vatandaşlar, bir gecede fırlayacak kur ile çok pişman olabilir. Çünkü kur artmıyor lafı safsatadan biaret. Kur artıyor ancak tabelaya yansımıyor. Çünkü AKP, elindeki bütün araçlarla kuru baskılamaya gidiyor. Peki bu sürdürülebilir bir şey mi? Kesinlikle hayır. Seçimlere kadar bile zor dayanacaklar.

HAZİRAN''A KADAR DOLAR YÜKSELMEYECEK

14 Mayıs''a kadar ve sonrası elbette seçim sürecinin getirdiği bir ortamla birlikte dolar kurunun artık Haziran ayına kadar yükselmeyeceği aşikar durumda. Fakat dolar, aylardır süren sakinliğini tek bir ayda bozacak ve gerçek değerine ulaşacaktır. Haziran''dan sonra 2021''de görülen dolar kuru krizinin daha kötüsünü bekliyorum. Yıl sonuna kadar 36 lira olması sürpriz olmaz

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar